مردم سالاری، یکی از افتخارات بزرگ نظام/ پیغمبر اسلام ، گل سر سبد خلقت/ دستور خداوند به پیامبر در خصوص مشورت/ فلسفه ، ریشه و هدف شورا ها/ دیدگاه قانون اساسی در مورد مجلس شورای اسلامی / لزوم پایبندی به قانون و قانون گذاری/ اصل یکصدم قانون اساسی در مورد اداره جامعه/ نظر قانون اساسی در مورد شورای عالی استان/ شوراها یکی از افتخارات نظام/ 117 هزار شورا در سراسر کشور ، سرمایه ای بزرگ/ عدالت ، یکی از اهداف شوراها/ طبیعت، امانت خداوند/ پیگیری توسعه نا پایدار در کشور/ مفهوم توسعه ناپایدار/ شورا ها بازوان قوی نظام و دولت/ آب/ فاضلاب/ محیط زیست/ خاک / جنگل / مراتع/ انتظار و توقع از شورا ها برای حفظ جنگل ها/ طرح جمع آوری خودرو های فرسوده/ گاز سوز شدن نیروگاهها/ استفاده از بنزین سالم ، خودرو سالم و توسعه ریل برای استقرار هوای سالم و پاک/ اصلاع رسانی دقیق شفاف و درست/ لزوم مطلع شدن مردم به عنوان صاحبان اصلی کشور ، از مسائل و امور/ بیاعتنایی برخی کشورها از جمله ایالات متحده امریکا به حقوق دیگران/ شکست نهایی امریکا در تمامی مداخلات/ خوی استکباری امریکا/ انتقاد از قصور برخی از مسئولین گذشته در خصوص دارایی های ایران/ بیاعتنایی مسئولین و مقامات دولت قبل به هشدارهای سال های 2007و 2008/ تشکیل یک کارگروه برای برسی مسئله صدور حکم دادگاه دولت ایالات متحده امریکا در خصوص ذخایر بانک مرکزی ایران/ مسئولیت دولت امریکا در خصوص اقدام غیر قانونی محاکم قضایی امریکا/ فعالیت حدود 3 هزار نفر از زنان در شوراها/ احترام به بانوان در جامعه/لایحه مدیریت یک پارچه شهری لایحه درآمد پایدار شهرداری ها/
بسم الله الرحمن الرحیم
الحمدلله رب العالمین و صلی الله علی سیدنا و نبینا محمد و آله الطیبین الطاهرین و صحبه المنتجبین
و أَمْرُهُمْ شُوری بَیْنَهُمْ
برای من جای افتخار و خرسندی است که امروز در میان جمع منتخبین ملت بزرگ ایران در شهرها و روستاها و عزیزانی که به عنوان اعضای شورای اسلامی شهر و روستا به خدمت به این نظام و مردم و کشور مشغول هستند، حضور داشته باشم و در حد فرصت از برخی از نظرات استفاده و بهره بردیم.
یکی از افتخارات بزرگ نظام جمهوری اسلامی ایران مردمسالاری است. حضور مردم، مشارکت، نشاط، آراء مردم در صحنه و در نهایت عقل جمعی، همه این تلاشهایی که انجام میشود، و همه انتخابات از جمله؛ مجلس شورای اسلامی، مجلس خبرگان رهبری، شوراهای اسلامی و همه نهادها و ارگانهایی که در درون خودشان موظفاند به شور و مشورت بپردازند، معنایش یک کلمه است، من استبد برایه هلک اگر کسی به رای شخصی خودش اتکا، جمود و استبداد پیدا کند و به نظرات دیگران اعتنا نکند، در مسیر هلاکت، نابودی و خسران قرار گرفته است.
ما که در تاریخ بشر کسی بالاتر از پیامبر عظیمالشان اسلام(ص) نمیشناسیم و نیست. گل سر سبد خلقت است او، همه علوم و دانشها. او نگاه میکرد به آسمان و اعماق سماوات را میدید. او نگاه میکرد به زمین و اعماق زمین را میدید بر میگشت به تاریخ از آغاز تاریخ را مشاهده میکرد. نگاه میکرد به آینده و تا روز قیامت را میدید چنین شخصیت بینظیر تاریخی، خداوند بزرگ به او امر میکند و میگوید وشاورهم فی الامر، این درس خیلی بزرگی برای ما است. به پیغمبر امر میکند با مردم، اصحاب و یاران خودت مشورت کن و نظر بخواه از آنها. همه اصحاب پیامبر که شرح حال ایشان را نقل کرده اند بر این نکته تاکید کردهاند و گفتهاند ما کسی را در زندگی ندیدیم که به اندازه پیامبر با دیگران مشورت کند.
این سیره پیامبر (ص) و خواست خداوند، میخواهد این راه را به ما نشان دهد که یک فرد هر مقدار عاقل، عالم، مدبر، مدیر و آینده نگر باشد، به تنهایی نمیتواند نظراتش صد در صد صائب باشد، مگر آنکه با مردم و صاحبنظران شور کرده باشد، مشورت کند و نظر آنها را بخواهد نهایت جمعبندی کند، فاذا عزمت فتوکل علی الله آن وقت که به عزم رسیدی پس از مشورت تکیهات به خدا باشد، کارساز اوست. اوست که تدبیر همه امور عالم را در اختیار دارد.
فلسفه شوراها و ریشه شوراها این نیست که در یک روستا یا شهر، احزاب، گروه ها، اقوام، دسته بندیهایی با هم رقابت کنند این پیروز شود یا آن پیروز شود. این البته جزو لوازم انتخابات است. رقابت سالم اشکالی ندارد اما هدف، اینها نیستند، هدف این است وقتی انتخاب شدیم دیگر نه به عنوان خودمان، این خیلی مهم است که تخلیه از خودیت بعد از آنکه رأی آوردیم.
خداوند همه ما را که به نوعی رأی مردم را گرفتیم و منتخب مردم هستیم، در این مسأله مهم کمک کند که خودمان را از نفسانیات، از آنچه برای خود میپسندیم تخلیه کنیم. این تخلیه و دور کردن، باید ذهن را از منافع شخصی، خانوادگی، حزبی و قومی دور کنیم. آن وقت که عضو شورا میشویم باید با همه عقل و فکرمان و با شور با دیگران، برای روستا، شهر و کشورمان بیندیشیم .
و لذا قانون اساسی میگوید نماینده مجلس شورای اسلامی که حالا فردا انشاءالله مرحله دوم انتخابات مردم با حضور پرشورشان این لیست را تکمیل خواهند کرد و آنهایی که هنوز منتخب مردم نیستند. انشاءالله مردم در 55 حوزه انتخابیه پای صندوق انتخابات میروند و انشاءالله 68 نماینده باقی مانده را با عزم جدی، برای رضای خدا و برای پیشرفت کشور و به هرکسی که فکر میکنند پای صندوق خواهند شتافت و انشاءالله این لیست و نمایندگان مجلس شورای اسلامی دوره دهم تکمیل خواهد شد.
در بحث مجلس شورای اسلامی، قانون اساسی میگوید، نمایندهای که انتخاب میشود اما با رأی حوزه انتخابیه خودش انتخاب میشود اما به محض اینکه رأی آورد و در مجلس شورای اسلامی، اعتبارنامه اش تصویب شد، این وسط چیز دیگری نداریم.
مرحله بعد از رأی مردم و صحت انتخابات، اعتبارنامه در مجلس شورای اسلامی باید بررسی شود است هیچ نهاد دیگری این وسط نمی تواند مداخله کند.
همه ما باید به قانون پایبند باشیم؛ به قانون اساسی و قوانین مصوب مجلس شورای اسلامی. افتخار ما در این کشور، قانونگرایی است و افتخار ما در همه منطقه این است که با مشارکت و مشورت مردم، عقل و خرد جمعی کارهایمان را پیش میبریم. نماینده مجلس که شد دیگر حوزه انتخابیه هدف نهاییاش نیست وقتی نماینده شد، نماینده ملت ایران میشود. هر نماینده مجلس نماینده ملت ایران است و لذا در مجلس شورای اسلامی، مسایل در سطح ملی باید مورد رسیدگی قرار بگیرد.
این افتخار را اسلام به ما داد، امرهم شوری بینهم را قرآن به ما آموخت و یاد داد،سیره پیامبر به ما یاد داد و این ارمغان را امام ما و انقلاب ما در سایه تعالیم عالیه اسلام برای ما آورد و امروز فخر و افتخار ما آن است که با رأی مردم کشور اداره و با قانون خدا، قرآن مجید و سنت پیامبر، راه زندگی ما مشخص میشود. اما اداره جامعه ما طبق همان فرمان خدا، توسط خود مردم کشور باید انجام شود. با مشورت مردم اصل ششم، هفتم – که همین موضوع انواع شوراها در کشور است - و اصل یکصدم قانون اساسی که بخش بزرگی از این قانون از اسلام و فقه اقتباس شده به ما میآموزد که چگونه جامعه را اداره کنیم. حالا در اداره جامعه مردم از ما چه میخواهند؟ مردم از ما دعوا میخواهند که با هم دعوا کنیم؟ مردم از ما میخواهند که جناح و حزب را به رخ همدیگر بکشیم؟ مردم از ما حل معضلات کشور را میخواهند.
مشکلات کشور باید توسط مردم، با مشورت و نظر مردم حل شود. اینکه در قانون اساسی آمده است شورای عالی استانها حتی میتواند طرح بدهد و آن طرح را به دولت بفرستند یا آن طرح را به مجلس بفرستد برای این است که افکار و نظرات از سراسر کشور به صورت آن مویرگها همه میآیند جمع میشوند و در رگ اصلی قرار میگیرند و آن خون به قلب تپنده کشور میرسد.
شما فکر میکنید اگر یکی از این مویرگها در بدن کار نکند ما بدن سالم و بیدردی داریم؟تنها شاهرگ ها و رگهای اصلی نیستند همه با هم مشارکت میکنند، همه سلولها مشارکت میکنند. در اداره کشور همه مردم باید مشارکت کنند و شوراها یکی از افتخارات نظام جمهوری اسلامی ایران است
این رقمی که اعلام شد، کمی بیش از 117 هزار نفر به عنوان اعضای شوراها و منتخب مردم، سرمایه بسیار بزرگی است. اینها برای چه آمدند برای اینکه تلاش کنند در کشور تبعیض نباشد. عدالت یکی از اهداف شوراهاست. برای اینکه برنامههای اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی، بهداشتی، امور رفاهی با نظارت اینها به خوبی در شهر و روستا اجرا و پیاده شود اینها به عنوان منتخب مردم شهرداران را برگزینند، دهیاران را برگزینند و آنها به شهر سامان میدهند از لحاظ اجتماعی از لحاظ زیستی. ما هر سمتی داریم فرقی نمیکند البته طبق چارچوب اخیر روز تولد شوراها معمولاً با ریاست جمهوری در یک روز است و قاعدتاً همینطور ادامه پیدا میکند، مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبر البته یک در میان. چون مجلس چهار ساله است و خبرگان هشت ساله در یک روز خواهد بود و انتخابات رئیس جمهور کشور و منتخبین و کاندیداهای شوراها در کشور در یک روز خواهد بود.
چه وظیفهای بر دوش ما به عنوان دولت و شما به عنوان شوراها گذاشته شده؟ مردم میخواهند مشکلات آنها را حل و فصل کنیم، راه زندگی آنها هموارتر گردد، هوای سالمتری را استشمام کنند، چگونه میشود هوای سالمتری درست کرد؟ آب و خاکشان آلوده نباشد، جنگلها، مراتع، باغات درختهای کهنسال، جویبارها، تالابها و دریاچههایشان حفظ شود برای اینکه میخواهند زندگی کنند.
خداوند ما را آفریده تا سالم زندگی کنیم و این طبیعت را که امانت است ، سالم به نسل بعد بسپاریم. جنگلها، تالاب ها، دریاچه ها، مراتع و زیبایی این طبیعت، امانت است. ما مگر حق داریم این طبیعت را تخریب کنیم و از بین ببریم؟
متأسفانه در سالهای گذشته در خیلی از کشورها، از جمله در ایران، توسعه ناپایدار دنبال شده است. توسعهای که برای مدت کوتاهی توسعه است اما در نهایت برای جامعه ما مشکل آفرین است. اینهمه خودروی فرسوده اینهمه وسایل گرمایی منازل که در چارچوب مقررات زیست محیطی کار نمیکنند، اینهمه نیروگاههایی که با نفت گاز و مازوت دارند کار میکنند، اینهمه خودرو و موتور سیکلت یا هر وسیله دیگر که به صورت استاندارد به خیابان میآید، بدون چارچوب محیط زیست، سلامت و زندگی ما را به خطر میاندازد حالا روستاها معمولاً این خطرات برایشان کمتر است، شهرهای کوچک معمولاً کمتر است. کلانشهرها با معضل بسیار بزرگی روبرو هستند. مگر میشود بدون برنامه ریزی، سرمایهگذاری و مشارکت، دست به دست هم ندهیم کنار هم قرار نگیریم؟
ما سه چهار پنج شعار یاد گرفتهایم از صبح که بیدار میشویم همان شعارها را تکرار میکنیم. همه دنیا سیاست نیست همه دنیا سیاست خارجی نیست. زندگی، آب، محیط زیست وسایل سالم حمل و نقل مردم هم هستند.
ما اگر نماینده مردم هستیم، باید به فکر همه چیز باشیم. نمک خیلی خوب است. نمک غذا را بسیار لذیذ میکند اما اگر همه شد نمک و به جای غذا، سفر و نان و زندگی شما نمک شد، همین نمک دردسر میشود. نمک به اندازه، خوب و لازم و مفید است و زیادی آن مضر است.این اساس زندگی ماست. ما امروز دهها مشکل داریم. باید به همه مشکلات بپردازیم. مردم از ما میخواهند همه مشکلات آنها حل و فصل شود. دولت اگر کاری کرده در سایه مشارکت و کمک مردم بوده و اگر کاری بتواند بکند در سایه مشارکت و کمک مردم خواهد بود و شما بازوان قوی نظام و دولت جمهوری اسلامی ایران در سراسر کشور هستید.
شوراها در همه زمینه ها میتوانند به کشور کمک کنند، معضلات کشور را حل کنند. ما در زمینه تأمین آب که امروز یک معضل عمومی است و تقریباً میشود گفت در اکثریت و قریب به اتفاق استانها به استثناء یکی دو استان همه مشکل آب دارند، مشکل آب برای کشاورزی، صنعت و حتی برای آشامیدن و زندگی دارند. باید در این زمینه سرمایهگذاری و کار و تلاش شود باید همه کمک کنیم باید همه در مصرف آب توجه کنیم که چگونه این آبی را که داریم مصرف کنیم. همه باید کاری کنیم آبی که مصرف میشود گردش این آب چگونه باشد تا دو مرتبه برگردد. فاضلابها یک مسئله بسیار مهم است. ما برای اینکه بتوانیم از آبمان حراست کنیم. همانطور که باید از نظام و انقلاب حراست کنیم باید از محیط زیست و آب و هوای سالم هم حراست کنیم و این وظیفه همه ماست.
شوراها باید تلاش کنند این محیط سالم از دست نرود و باغات در شهرهای بزرگ به برج و در روستاها به بخشهای مسکونی تبدیل نشوند. خیلی مهم است از چه زمینی برای چه منظوری استفاده کنیم خاک بزرگترین سرمایه ماست. گاهی یادمان میرود و فکر میکنیم فقط آب مهم است.
خاک هم به اندازه آب مهم است و باید از آن حراست کنیم و نگذاریم خاک حاصلخیز از دست برود. وقتی جنگل از بین میرود، سیلاب راه میافتد خاک حاصلخیر هم شسته شده و از بین میرود. وقتی مراتع از بین میرود خاک هم از بین میرود. وقتی مراقبت نمیکنیم سرمایههای انتظار و توقع از شورا ها برای حفظ جنگل ها بزرگمان را از دست میدهیم.
شوراها و شهرداریها که منتخب شما هستند، در ساخت و سازها، مجوزها، حراست از مراتع و باغات مگر میشود جایگزین کرد؟ میگوید این درخت را قطع میکنیم، دو درخت دیگر را جایگزین میکنیم. مثل این میماند که دو نابغه و عالم بزرگ از بین بروند دو تا بچه کوچک که بعد نابغه و متخصص میشوند چند سال طول میکشد؟ مگر میشود یک درخت کهنسال تنومند عظیم و مفید که برای سالم سازی هوا و نشاط جامعه و گاهی برای تاریخ ماست قطع شود از بین برود بعد بگویم نهالی را میکاریم. حال این نهال چه به سرش بیاید و در سالهای بعد چه بشود؟ همه ما باید مراقبت کنیم و از همه توانمان استفاده کنیم.
اقدامات دولت برای محیط زیست
انتظار از شهرداریها و شوراها در این زمینه بسیار زیاد است البته در بحث محیط زیست دولت هم وظایف بسیار سنگینی را بر دوش دارد .ما امسال یکی از طرحهایمان در سال 1395 جمعآوری خودروهای فرسوده قدم به قدم است که داریم طراحی میکنیم و انشاءالله به زودی قدم به قدم اجرا خواهیم کرد.
البته یک مقدار این طرح در سالهای پیش هم بوده سال گذشته هم اجرا شده امسال هم اجرا میشود ولی در یک طرح وسیعتر انشاءالله این کار انجام میگیرد. نیروگاهها در بسیاری از شهرها که مازوت مصرف میشده الان تبدیل به مصرف گاز شده اکنون هوای پاک در بعضی از کلان شهرهای ما از جمله اصفهان، آمار سال 1394 برای هوای پاک سه برابر سالهای پیش است و این نشان میدهد ما اقدامات جدی را در این زمینه باید ادامه دهیم. پنج شش نیروگاه بزرگ از جمله دو نیروگاه شهید رجایی و رامین در اصفهان که قبلاً با مازوت کار میکردند امروز گاز استفاده میشود. هوای سالم و پاک در جامعه بسیار مؤثر است همه باید تلاش کنیم. البته خیلی کارها باید انجام گیرد. نمیخواهم بگویم اقداماتی که شد کافی است. بنزین سالم را باید در اختیار مردم بگذاریم، خودروی سالم را باید در اختیار مردم بگذاریم، ریل را باید توسعه دهیم، ریل را باید برقی کنیم. همه این کارها جزو برنامه دولت است و دولت دارد اجرا میکند و به آن عمل میکند و انشاءالله با کمک شما و مردم در این مسیر حرکت خواهیم کرد. البته در این بحث میخواستم مقداری بیشتر صحبت کنم منتها چون جلسة بعدی ساعت ده بود و الان نیم ساعت هم گذشته و باید به آن جلسه هم برسم.
من در اینجا میخواهم تأکید کنم در اطلاع رسانی همه ما هر چه میشود، شفاف به مردم خبر بدهیم. یکی از رسالتهای ما و همه آنهایی که توسط مردم انتخاب شدهاند یا انتخاب نشدهاند و مسئولیت دارند، فرقی نمیکند، این است که باید اطلاعات درست، دقیق، شفاف در اختیار مردم بگذاریم. اگر جایی ما مقصر هستیم باید بگوییم که ما تقصیر کردیم، باید از مردم عذرخواهی کنیم. باید به اطلاع مردم برسانیم.
اگر دیگران خطا کردند آنها هم باید اعتراف کنند و بگویند. اگر ما مشکل آفریدیم باید بگوییم ما آفریدیم و از مردم عذرخواهی کنیم و اگر دیگران مشکل آفریدند، باید برای مردم روشن شود. در همه مسائل کشور این را باور کنیم تا باور نکنیم مسائل ما حل نمیشود. صاحب اصلی این کشور، ملت بزرگ ایران است و افتخار همة ما باید این باشد که خدمتگزار و خادم این مردم هستیم اگر صاحبان اصلی، ملت ایران است، پس ملت ایران باید از همه چیز مطلع باشد. پس هر آنچه انجام گرفته باید به اطلاع مردم برسانیم. یک دلار و یک ریال مردم، تا میلیاردش فرق نمی کند. اگر ما اتلاف کردیم پول مردم و ذخایر بانک مرکزی را، باید به مردم بگوییم چرا این کار انجام شده است.
اینکه دیگران ظالم و غاصب هستند، سرجای خودش. کشورهایی هستند بخاطر قدرت نظامی، سیاسی و اقتصادیشان متاسفانه به هیچ چارچوبی اعتنا نمیکنند. ان الانسان لیطغی ان راه استغنی متأسفانه بشر اینگونه است. برخی از کشورها به خاطر قدرت نظامی، ثروت، اقتصاد و نفوذشان به حقوق مردم، عدالت و اخلاق اعتنا نمیکنند. و در راس آن هم دولت ایالات متحده امریکا است.
امریکا به عنوان کشوری که احساس میکند دارای زور و قدرت است. علی رغم اینکه در سالهای اخیر شکستهای بسیار زیادی را تحمل کرده، تقریباً هر جا که رفته پایانش شکست بوده افغانستان رفت پایانش شکست بود، عراق رفت پایانش شکست بود در سوریه مداخله کرد ان شاء الله به حول و قوة الهی پایانش شکست امریکا خواهد بود. علیرغم اینکه این شکستها را متحمل شده و شاهد بود و علیرغم اینکه پایگاه ظالمانهاش در منطقه یعنی صهیونیسم مرتب شکست را تحمل کرده ولی متأسفانه این خوی باقی مانده، خوی استکباری طول میکشد، باید ملتهای دنیا، سالها مقاومت، ایستادگی و مبارزه کنند تا این خوی را به خوی صحیح و درست برگردانند.
آنها ظالمند، ظلم میکنند، ما چه؟ ما نباید حواسمان جمع باشد؟ آنها ظالم، اقدامشان هم محکوم و از نظر ما بی ارزش و هر کاری بکنند، قطعاً دولت امریکا مسئول اعمال غیرقانونیاش است، دولت ایران این مسئله را دنبال میکند، اما ما که در برابر امریکا این همه مشکلات داشتیم و داریم و خواهیم داشت، چرا این کار را کردیم؟ هرچند این مثال، مثال زیبایی نیست ولی مثال معمول جامعه ماست، میگویند گوشت را نباید جلوی گربه انداخت و بعد انتظار داشت که او نبلعد چه کسانی این کار را کردند؟ چه کسانی آن پول را در جایی گذاشتند که امریکا میتوانسته دستاندازی کند، جایی بود که میتوانسته بردارد؟ شما پولتان را میگذارید در جایی که یک دزد سر گردنه هم ایستاده، او میتواند بردارد. بی اعتنایی مسئولین و مقامات دولت قبل به هشدارهای سال های 2007و 2008 بگوییم که اینجا میگذاریم و یک دعایی هم خوانده و فوت میکنیم ان شاء الله آن دزد سر گردنه نمیآید. دزد دارد میبیند که پولت را در اینجا میگذاری! بعد از آن همه هشدارهایی که در سال 2007 و 2008 داده شد، چرا اقدام نشده است؟
دولت کارگروه و تیمی را مامور کرده که همه موارد را بررسی کند. در اینجا از این کارگروه میخواهم که نتیجه بررسی خودشان را شفاف و روشن در اختیار ملت ایران قرار بدهند، مردم باید از سرنوشت ثروتشان مطلع باشند. البته ذخایر بانک مرکزی در تمام دنیا مصون از هر نوع تعرض است. محکمه و دادگاه هیچ کشوری، نسبت به ذخایر بانک مرکزی کشور دیگر نمیتواند حکمی صادر کند و اگر حکمی صادر کند آن حکم قانونی نیست، غیرقانونی است. چنین حقی وجود ندارد. این پول جزو ذخایر بانک مرکزی بوده است و البته اینکه آنها باید احتیاط لازم را میکردند و نکردهاند بحث دیگری است و جداگانه باید بحث شود. اما در عین حال کار خلاف قانون را ملت، دولت و نظام ما نمی پذیرد. دولت امریکا در برابر این اقدام غلط و غیرقانونی محاکم امریکا مستقیما در برابر دولت و ملت ایران مسئول است و انشاءالله دولت و ملت ایران برای احقاق حقوق خودشان از هیچ اقدامی فروگذار نخواهند کرد.
شوراهها و زنان
اما نکته آخر، البته اینکه سرکار خانم خواستند، خوب شد خانمهای ما فعالیت حدود 3 هزار نفر از زنان در شوراها عددشان خیلی بالا نیست والا هرچه ... بود امروز از ما میگرفتند البته خوشحالم از اینکه حدود 3 هزار نفر از بانوان ما در شوراها فعال هستند، الحمدلله در مجلس دهم با رقم خوبی خانمهای ما هم حضور خواهند داشت. ما این را هم باید باور کنیم که بانوان ما دارای همان استعداد، لیاقت، قدرت فکری مردها هستند. دلیلش حضور آنها در دانشگاهها، علم، دانش و تخصص آنهاست. عالمان بزرگ، اساتید دانشگاه، دبیران، پزشکان، متخصصان و این حرف حرف باطلی است که فکر کنیم مردها فکرشان خیلی قوی است خانمها فکرشان ضعیفتر است این طور نیست. انشاءالله ما از همه فرصتهای موجود کشورمان باید استفاده کنیم.از فکر، توان، دانش و علم بانوان جامعه ما که یا مادران ما هستند یا خواهران و دختران ما هستند باید استفاده کنیم. سبک زندگی ما باید اسلامی شود. یک جا از این سبک زندگی اسلامی هم احترام به بانوان و خانمها در جامعه است. همان طور که پیغمبر احترام میکرد، همان رفتاری که امیرالمؤمنین با فاطمه اطهرش داشت همان رفتاری که پیغمبر با دختر عزیزش داشت، جامعه ما باید همان مسیر را انشاءالله ادامه دهد.
اقدامات دولت درباره شوراها
نسبت به شوراهای اسلامی دو اقدام را انشاءالله این دولت به صورت دو لایحه انجام خواهد داد که امیدواریم برخی از مشکلات حل و فصل شود، یکی لایحه مدیریت یکپارچه شهری است و دومی لایحه درآمد پایدار شهرداریهاست. انشاءالله این لوایح نهایی و تقدیم مجلس شورای اسلامی خواهد شد. و انشاءالله بتوانیم به شما کمک کنیم در جایی که وظیفه ماست و شما هم به ما، در کنار همدیگر باشیم. در ضمن از آقای وزیر کشور راجع به بودجه شهرداریها سؤال کردم گفتند در سال 1392 سی و سه هزار میلیارد تومان بوده در سال 1393 چهل و دو و نیم هزار میلیارد تومان و در سال 1394 پنجاه و پنج هزار میلیارد تومان شده است پس این روند رو به رشد بوده، الحمدلله علیرغم مشکلی که در سال گذشته داشتیم انشاءالله این روند به سمت بهتر شدن است. ما میدانیم شهرداریها مشکلاتی دارند و میدانیم که دولت باید کمک کند انشاءالله تلاش میکنیم امسال به حول و قوه الهی- که وضع درآمد ما هم بهتر خواهد بود – کمک بیشتری را داشته باشیم. ممنون و متشکر از همه شما.
والسلام علیکم و رحمة الله و برکاته