شناسه خبر: 92129
سه شنبه 31 فروردین 1395 03:23
وحدت و همدلی مسئولین، از امتیازات استان سمنان/ توفیق خدمت رئیسجمهور در مجلس و خبرگان با رأی مردم سمنان/ وظیفه سنگین روحانیت به دلیل انتصابش به اسلام/ افتخار به اسلام و عمل در چارچوب مقررات اسلامی/ شخصیت استثنایی حضرت امام/ افتخار به پیروی از ولایت/ نبود هیچ فاصلهای بین دولت و رهبری/ اختلاف و شکاف موجب طمع دشمنان/ دفاع ایران از حرمهای مقدس عراق/حماسه مردم در انتخابات، زمینهساز موفقیتهای دولت/ برجام اقتصاد مقاومتی/ اقتصاد مقاومتی و ورود فناوریهای جدید/ اقتصاد مقاومتی و جذب سرمایه خارجی/ برجام و فراهم شدن زمینههای خرید هواپیما/ تسلیم ناپذیری ملت ایران در برابر قدرتها و زندگی با حداقلها/ سیاست برد – برد علت موفقیت در برجام/ اشتغال، مسئله اصلی کشور/ معضل بیکاری تحصیلکردهها/ استان سمنان، شاهراه مواصلاتی/ امنیت استان سمنان/ انتخاب همه آرمان نظام با رأی مردم/ اهمیت واگذاری امور به مردم/ ضرورت جذب امکانات و سرمایههای خارجی/ نقش همکاری سه قوه در پیشرفت کشور/ ضرورت همکاری بیشتر دولت و مجلس/ مشکلات برآورد درآمد افراد برای حذف یارانه/
بسم الله الرحمن الرحیم
الحمدلله رب العالمین وصلی الله علی سیدنا و نبینا محمد (ص) و آله الطیبین الطاهرین و صَحبه المنتجبین
علی مع الحق و الحق مع علی
ایام میلاد پربرکت ماه رجب به ویژه میلاد امام جواد (ع) و مولای متقیان حضرت علی (ع) را خدمت همه شما تبریک و تهنیت عرض میکنم و امیدوارم از سیرة پیامبر و ائمه هدی بتوانیم بهره بیشتر بگیریم و راه آنها را ادامه بدهیم.
من از مردم غیور استان سمنان به خاطر محبت و استقبال گرم تشکر میکنم و امیدوارم انشاءالله این سفر مایة خیر و برکت برای این استان و مردم شریف آن باشد.
یکی از امتیازات این استان همین وحدت و همدلی و همزبانی میان مسئولین محترم استان، ائمه جمعه، علما، دانشگاهیان و فرهیختگان میباشد. البته وجود حضرت آقای شاهچراغی بسیار تأثیرگذار است؛ ما از خانوادة شاهچراغی هرچه به یاد داریم اخلاق و ادب و فرهنگ اسلامی بوده است. انشاءالله خداوند مقام شهید شاهچراغی و همه آنهایی را که در راه اسلام خدمت کردهاند متعالی گرداند. وجود ایشان برای ثبات و طمأنینه و وحدت و انسجام بیشتر این استان بسیار تأثیرگذار است.
من از آقای استاندار و همه مسئولین استان و همچنین از نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی تشکر میکنم؛ چه آنهایی که در هفتم اسفندماه انتخاب شدهاند که به آنها تبریک و تهنیت میگویم و چه عزیزانی که در دورهای که رو به پایان است به مردم استان خدمت کردهاند، که به آنها هم خسته نباشید عرض میکنم.
مردم هیچ وقت خدمات خادمین خود را فراموش نمیکنند و همان طوری که گفتند، بنده هم برای اولین دورة نمایندگی مجلس شورای اسلامی از همین شهرستان سمنان و در دورة سوم خبرگان رهبری از استان سمنان انتخاب شدم و شهرستان و استان سمنان و همه شهرستانها و روستاها و مردم آن به گردن شخص من حق دارند. این کاملاً درست است. حالا چقدر میشود این حقی که به گردن من دارند را به کارهای اجرایی تسری داد؟
البته مردم عزیز ایران، همه برادران یک خانواده بزرگ هستند و افتخار همه ما این است، اگر خدا به ما توفیق بدهد، که به مردم خدمت کنیم. این بالاترین توفیق است و بزرگترین مسئولیتی است که ما در این شرایط بر دوش داریم. داخل پرانتز بگویم ما که این لباس را بر تن داریم مسئولیتمان سختتر و سنگینتر است فرمود: «ان الحسن من کل احد حسن و انه منک احسن لمکانک منا و ان القبیح من کل احد قبیح و انه منک اقبح لمکانک منا ». به هر حال ما به دلیل انتسابی که از لحاظ لباس و از لحاظ تحصیلات دینی به اسلام، فرهنگ اسلام و خاندان رسالت پیامبر بزرگ اسلام داریم، وظیفة بسیار سخت و سنگینی بر دوش داریم. و مضاعف برآن انقلاب اسلامی و نظام اسلامی وظیفه بسیار سخت و سنگینی دارد.
ممکن است که ما نتوانسته باشیم نسبت به اسلام وظایفمان را انجام بدهیم ولی به هرحال فخر و افتخار ما این است که به نام اسلام و در چارچوب مقررات اسلام عمل میکنیم. البته در نام کشور اسلامی و جمهوری اسلامی داریم؛ کشوری که این همه تلاش از اول انقلاب تاکنون انجام گرفته و پایهگذاری آن انقلاب توسط امام (ره) بوده که حضرت آقای شاهچراغی هم از شاگردان امام (ره) بودهاند؛ آن شخصیت عظیم و بزرگوار و استثنایی تاریخ این انقلاب بزرگ را به ثمر رساند.
در دفاع مقدس کشور ما توانست در آن جنگ تحمیلی ایستادگی و مقاومت کند و آن از نفس گرم امام (ره) بود؛ واقعاً وجود و کلام و سوابق امام (ره) تا حدی که ما از تاریخ علما و فقها خبر داریم، یک شخصیت استثنایی بود.
افتخار دولت به پیروی از رهبری و ولایت
انشاءالله خداوند مقام آن امام راحل و بزرگوار را که بر گردن ما حق دارد، متعالی کند و بحمدالله امروز هم مقام معظم رهبری همان مسیر و راه را ادامه میدهد. این هم برای کشور ما افتخار است که تحت نظر ولی امر و ولایت همه کار و تلاش میکنند. شما به حرفهایی که بعضیها در تبلیغات میزنند، اعتنا نکنید؛ مثل اینکه کسی از رهبری فاصله داشته باشد یا دولت از رهبری فاصله داشته باشد. همه ما باید بدانیم که در چارچوب دین و وظایف دینی و در چارچوب قانون اساسی ما شخص اول کشور ولی فقیه است و ایشان هستند که هدایت و رهبری و راهنمایی میکنند و این از آن حرفهای کودکانه و سخیف و بیمعنایی است که بگوییم رهبری یک خط و راهی دارد، آن یکی راه دیگری دارد. سومی راه سوم دارد.
ما یک کشور واحد و یک نظام واحد داریم و افتخار ما وحدت ماست. افتخار ما همبستگی ماست. اگر یک ذره شکاف و اختلاف به وجود بیاید دشمنان ما خوشحال میشوند و چشم طمع به ما میدوزند. کشور ما در یک موقعیت جغرافیایی فوقالعادهای قرار گرفته است. بحث انقلاب اسلامی است. بحث نفوذ ایران و اسلام در سراسر جهان است.
وظیفه سخت و سنگینی بر دوش همه ما گذاشته شده است. همه ما باید برای خدمت به مردم و عزت این کشور تلاش کنیم. شما میبینید وقتی در عراق، سامرا به خطر میافتد، چشم به ایران و نظام ایران و نیروهای مسلح عزیز ما دوخته شده است. البته ما برای دفاع از حرمهای مقدس منتی نداریم، دفاع خواهیم کرد. ما نمیتوانیم دست روی دست بگذاریم که یک مشت وحشی بخواهند به حرم عسکریین و حرم ابیعبدالله الحسین (ع) حمله کنند. مگر میشود؟ مگر مردم ما تحمل میکنند؟
به هرحال ما در کشوری زندگی میکنیم که در این کشور مردمسالاری حاکم است. حالا ما از مردم سئوال کنیم و بپرسیم که آیا میتوانیم در برابر حرم پیغمبر و ائمه هدی بیتفاوت باشیم؟ نمیتوانیم. وظیفة وجدانی، انسانی و دینی ماست. ایران مکانی است که خیلی از چشمها به اینجا دوخته شده است. خیلیها نگاهشان به این سرزمین است.
موفقیتهای برجام در سایه حضور مردم در صحنه
الحمدالله مردم ما قدمهای بسیار خوبی برداشتهاند. آقای دکتر جلالی گفتند که دولت در زمینه برجام قدم برداشته است. دولت هم قدمهایی برداشته است، ولی اساس آن متعلق به مردم و خواست و ارادة مردم است. انتخابات مردم در سال 92 بود. اگر مردم پای صندوق آراء نمیآمدند، مگر شدنی بود؟ مگر این کار میشد؟ ملت ما و بعد هم رهبری با هدایتها و حمایتهای خودشان کار بسیار بزرگی انجام دادند. دولت هم وظیفهای داشت که در حد وظیفه خودش عمل کرده است. اما این کار، کار بسیار بزرگ و عظیمی بود که ملت بزرگوار ما بحمدالله انجام دادند و باید این راه را ادامه بدهیم.
قدم اول این بود که تهدید را از این کشور دور کنیم. قدم اول این بود که سایه تحریم را از این کشور دور کنیم. قدم اول این بود که فضا را برای همکاری بینالمللی آماده کنیم. قدم اول این بود که اگر مردم میخواهند فعالیت اقتصادی بکنند، بتوانند. آیا همین اقتصاد مقاومتی بدون برجام انجام میشود؟ اقتصاد مقاومتی بر سرمایهگذاری تأکید میکند. آیا ما بدون برجام میتوانیم سرمایه خارجی را جذب کنیم؟ اصلاً اقتصاد مقاومتی بدون برجام معنا ندارد و شدنی نیست.
اقتصاد مقاومتی چیست؟ فناوری؛ شما در کشاورزی، صنعت، نفت و گاز و هر کجا فناوریهای جدید لازم دارید. البته بحمدالله استعداد خوبی در فناوری در کشور به وجود آوردهایم ولی باید فناوری را وارد کنیم. مگر میشود بگوییم در اقتصاد مقاومتی سرمایه خارجی باید بیاید ولی هواپیما نداشته باشیم؟ آن تاجر و کارآفرین میخواهد به یک استان دور یا نزدیک برود. همین راهآهنی که الان بحث کردیم جزو اقتصاد مقاومتی است. حمل و نقل جزو زیرساختهاست. ما الان میخواهیم راهآهن را برقی کنیم، باید چکار کنیم؟ از شعار فاصله بگیریم. ما داریم چکار میکنیم؟ با کشوری قرارداد میبندیم، میگوییم آن کشور باید فاینانس کند یا اعتبار بگذارد تا ما راهآهن تهران به مشهد را برقی کنیم. این کار پول میخواهد و این پول چطور تأمین میشود؟ از کجا تأمین میشود؟ آیا ما پول داریم؟ نمایندگان مجلس میدانند که وضع ما چطور و بودجه ما چگونه است؟ ما میتوانیم دو میلیارد دلار بگذاریم؟ کشوری میخواهد برای ما برای راهآهن برقی تهران – مشهد تأمین اعتبار کند. در حال حاضر کشوری اعتباری به صورت Soft loan با بهره بسیار کم و بازپرداخت طولانی گذاشته است. مگر شدنی بود؟
شما میخواهید هواپیما بخرید. زمانبندی طولانی 17 یا 18 ساله داریم که اگر این هواپیما را خریدیم بازپرداخت کنیم. این شرکت هواپیمایی آماده است تا فاینانس کنیم، دیگران هم آماده هستند و ما داریم بین همه آنهایی که برای فاینانس آمادگی دارند انتخاب میکنیم. مگر بدون برجام میشد این کار را انجام داد؟ برجام زمینه را برای تحول بزرگ آماده کرده است. اینکه شما الان میبینید در ترکیه که بودیم همه قراردادهای بانکی بسته شد، اینکه ترکیه میخواهد روابطی در بورس بین استانبول و تهران برقرار شود، مگر این کارها شدنی بود؟ مگر میشود؟ بله، کشور را میتوان بدون برجام اداره کرد کشور را میتوان با تحریم اداره کرد، اما نباید توقع توسعه و رقابت با دنیا را داشته باشیم.
اگر روزی بخواهند چیزی را بر ما تحمیل کنند، اگر روزی ابرقدرتها و قدرتها بخواهند به ما زور بگویند، البته ملت ما میایستد. آن وقت با حداقلها زندگی میکنیم، همان طور که در زمان جنگ با حداقلها زندگی کردیم. ما تسلیم نمیشویم و سر فرود نمیآوریم، اما در شرایطی که دشمن در برابر ما سر فرود میآورد، ما در برجام در همه جزئیات با طرف مقابل مذاکره کردیم، البته از اول گفتیم علت اینکه ما موفق شدیم این بود که سیاست برد – برد را انتخاب کردیم، اگر میگفتیم سیاست ما برد – باخت است و میخواهیم ببریم و طرف مقابل را شکست بدهیم، تحقق پیدا نمیکرد. به هرحال آنها هم آبرویی دارند. آنها هم یک کشور دارند، انتخابات دارند. این طور نیست که همه دنیا ذلیل ما باشند. ما باید عزتمان را حفظ کنیم، حقمان را باید حفظ کنیم.
الحمدالله امروز فضای خوبی برای کار به وجود آمده است. همه این کارهایی که کردیم برای این است که بتوانیم فضا را درست کنیم تا با کار و تلاش کشور را به پیش ببریم. واقعاً مسئله اشتغال مسئله اصلی کشور ماست. شما همه در این کشور مسئول هستید و شرایط را میدانید، نمایندگان مجلس به خوبی مسئله را میدانند. ما اگر بتوانیم در سال نزدیک یک میلیون شغل درست کنیم بیکاری را در همین حد میتوانیم نگه داریم. ما در سال چقدر فارغالتحصیل از دانشگاههایمان داریم؟ الان بیش از چهار میلیون دانشجو داریم و هر سال بیش از هشتصد هزار، نزدیک 900 هزار فارغالتحصیل داریم، اینها تحصیلکردههای دانشگاه هستند، حالا کسانی هم هستند که دانشگاه نمیروند. بعد اشتغالی که میخواهید ایجاد کنید باید با تحصیلات و تخصص طرف متناسب باشد والّا ما الان در ایران شغل داریم، شغلی که ممکن است هیچ کدام از این فارغالتحصیلان زیر بار آن نروند. البته حق دارند، درس خوانده و تحصیل کردهاند، در رشتهای تخصص دارند و یک کار ساده را قبول نمیکنند. ما باید شغل متناسب با آن را ایجاد کنیم.
ویژگیها و مزایای استان سمنان
استان سمنان ویژگیهای بسیار خوبی برای جذب سرمایه و اشتغال دارد. اولاً این استان یک شاهراه مواصلاتی به شمال و جنوب و شرق و غرب است. به تهران بسیار نزدیک است. اگر این قطار برقی راه بیفتد، فاصله مرکز این استان که سمنان است با تهران کمتر از یک ساعت میشود. البته سرعت قطاری که ما در تهران – اصفهان داریم بیشتر است. قطار تهران – مشهد حدود 250 کیلومتر سرعت دارد. تهران به سمنان یک ساعت است. اصلاً سمنان یک تحول بزرگ پیدا میکند، گرمسار که خیلی نزدیکتر است، فاصله دامغان – شاهرود هم بسیار کم میشود. شاهرود به تهران دو ساعته میشود که یک تحول بزرگ در این استان صورت میگیرد. این خطوط مواصلاتی زیرساختی است که تحول بزرگی را ایجاد میکند.
این استان، استانی امن است. استان ایمان است. واقعاً استان آرامی است. شما وقتی در خیابانها و محلههای سمنان، دامغان، شاهرود و گرمسار و بقیه شهرستانهای جدید مانند آرادان، سرخه، مهدیشهر، میامی و همه اینها راه میروید، سراسر این استان مردم متدین، متواضع و اخلاقی دارند. رقابتهای سالمی هم دارند.
البته دور اولی که ما برای انتخابات مجلس آمدیم، شرایط خاصی در سال 58 بود. به هرحال در کشور شرایط خاصی وجود داشت، چون گروهکها هم بودند و کاندید میشدند سخت بود، اما در عین حال شهرستان و استانی است که امن است. جایگاه جغرافیایی دارد. معادن بسیار غنی دارد که ثروت بزرگی است. نیروی انسانی این استان، این همه تحصیلکرده، دانشجو و دانشگاهی دارد. اینجا استان فرهنگی است.
در این شرایطی که ما داریم باید این استان را متحول کنیم، اما این تحول اگر چشم مردم به دولت باشد و چشم دولت هم به مردم باشد، انجام نمیشود. باید همه به میدان بیایند. دولت هم خادم شماست. دولت چه کسی است؟ دولت منتخبین شما هستند، نمایندگان خبرگان منتخب شما هستند، کشور ما کشور مردمسالاری است، حتی رهبری انتخابی است. رهبر ما چطور انتخاب میشود؟ مردم اعضای خبرگان را انتخاب میکنند و خبرگان هم رهبری را انتخاب میکنند. همه چیز انتخابی است. رئیس جمهور انتخابی است. وزرا با واسطه انتخابی هستند و نمایندگان مجلس رأی میدهند. نمایندگان مستقیماً با رأی مردم انتخاب میشوند. شوراها مستقیماً با رأی مردم انتخاب میشوند. اینجا همه چیز انتخابی است. همه چیز براساس آراء و رأی مردم است.
الزامات پیشرفت کشور
بنابراین ما در شرایطی نیستیم که بگوییم دولت چکار میکند یا دولت بگوید مردم چکار میکنند. دولت باید به وظایفش عمل کند، باید مردم را تشویق و شرایط را برای سرمایهگذاری تسهیل کند. من از اول معتقد بودم، الان هم معتقد هستم و به طور مداوم هم به دولت سفارش میکنم کاری را که مردم میتوانند انجام بدهند دولت باید از خودش خلع ید کند، کنار بکشد و به مردم واگذار کند.
همه کشورها این طور پیشرفت کردهاند. ما استثناء نیستیم. اگر ما اینجا گندم میکاریم و محصولی برمیداریم، این گندم در قزاقستان، آذربایجان و در اروپا هم کاشته میشود. قانون و سنت خداوند است. ما از فناوری آنها استفاده میکنیم و آنها هم از فناوری ما استفاده میکنند. دنیا این است. ما باید از امکانات جهان امکانات اجتماع و کارآفرینان و سرمایهگذاران استفاده کنیم و بتوانیم سرمایه بقیه سرمایهداران را جذب کنیم؛ یک ایرانی که خارج از کشور است را جذب کنیم، سمنانی یا غیرسمنانی، اهل این استان یا استان دیگر، فرقی نمیکند. الان در بعضی از استانها کارآفرینانی را از منطقه آوردهاند، نمونهها زیاد است، در سه یا چهار استان آوردهاند و سرمایهگذاری کردهاند بدون اینکه کوچکترین استفادهای از اعتبارات بانکی ما بکنند. در شرایطی هم آمده بودند که هیچ گونه امکاناتی برای استفاده نبود. خودشان آمدهاند و سرمایهگذاری کردهاند و الان هم کار میکنند.
ما باید جذب کنیم. این استان آمادگی و جاذبه زیادی دارد. باید سرمایهگذاران را جذب کنیم. البته همه باید کمک کنیم، مجلس و دولت و قوه قضائیه باید کمک کنند. اگر فاصله بگیریم به ضرر همه ماست. به هر حال دولت میخواهد کاری بکند، مجوز قانونی میخواهد، اگر مجلس مجوز ندهد، کار پیش نمیرود. من البته نمیخواهم در هیچ موردی از مجلس گله کنم. درد من این نیست. اگر ما همکاری و تعامل بهتری داشتیم خیلی وقتها بهتر میتوانستیم پیش برویم، مجلس هم استدلال خودش را دارد. من نمیخواهم بگویم که حق با دولت یا با مجلس است. اگر ما تعامل بهتری داشتیم خیلی بهتر پیش میرفتیم. مثلاً در مسئله یارانه مجلس میگوید: دولت هر کسی که این قدر پول دارد به او یارانه ندهد. چطور بفهمیم؟ مگر میشود فهمید طرف چقدر درآمد دارد؟ ما روی این مسائل خیلی فکر کردیم، این قدر جلسه و کارگروه گذاشتهایم، نمیتوان تشخیص داد که طرف چقدر درآمد دارد. بله، کارمندان دولت را میتوانیم محروم کنیم یا محروم نکنیم، حقوقشان دست ماست و معلوم است. بقیه مردم را چطور بفهمیم که چه دارند و چکار میکنند؟ مگر میشود تشخیص داد که طرف چقدر سرمایه دارد؟ مگر همه یکسان هستند؟ مثلاً سه میلیون تومان در سمنان با سه میلیون در تهران یا اصفهان یکی است؟ با سه میلیون اینجا میشود زندگی کرد ولی در تهران نمیشود. شرایط شهرها و خانوادهها فرق میکند. مسائل مختلف دارند. یکی خانه دارد، یکی مستأجر است. چطور میشود اینها را محاسبه کرد؟ مگر شدنی است؟
ما روی این مسئله خیلی فکر کردیم. البته من نمیخواهم راجع به این بحث کنم، چون تازه تصویب شده و من هم جزئیاتش را نمیدانم. آقای دکتر نوبخت هم خسته از مجلس برگشته است. ایشان بیشتر خبر دارند. میخواهم بگویم ما هرچه بتوانیم با یکدیگر تعامل بهتر داشته باشیم، بهتر میتوانیم کار را پیش ببریم. انشاءالله امیدوارم این تعامل بین قوای سه گانه و بین سایر ارکان کشور روز به روز بیشتر بشود. بقیه هم هستند. نیروهای مسلح هم هستند. ما در داخل کشور قدرتهای دیگری داریم، نهادهای عمومی غیردولتی داریم. به هرحال همه باید دست به دست هم بدهیم تا این کار پیش برود.
امیدوارم با آنچه در این سفر برای استان تصمیمگیری شده - که در بخشهای مختلف رقم قابل توجهی است – انشاءالله دولت بتواند هم در سال 95 و هم در سال 96 آنها را اجرایی کند و همه ما بتوانیم به استان سمنان و ایران خدمت کنیم و شاهد توسعه در این کشور باشیم.
من از نیروهای مسلح، علما و بزرگان تشکر میکنم که معمولاً ما وقتی به سفرهای استانی میرویم برای نیروهای مسلح و بقیه زحمت درست میکنیم. انشاءالله همه در کار و مسئولیت خودشان موفق باشند و همه خادمان خوبی برای مردم باشیم و همانطور که آقای شاهچراغی اشاره کردند، بندگان خوبی برای خداوند متعال باشیم؛ انشاءالله
والسلام علیکم و رحمة الله و برکاته