ایجاد فضای بازتر در حوزه فرهنگ/ استقبال از سینما و تئاتر/ اهمیت نیازهای فرهنگی بیشتر/ افتتاح طرح های متعدد آبیاری/ اهمیت مسئله آب/ طرح های گلخانه ای/ وضعیت مناسب راه های روستایی/ تحرک مناسب در حوزه ریل/ رشد صنعت/ پیشرفها در حوزه اکتساف معادن/ تکمیل ورزشگاه شیراز پس از 20سال/ آغاز عملیات ایجاد یک ورزشگاه بزرگ برای بانوان/ اهمیت مترو در کاهش آلودگی/ افزایش تخت های بیمارستانی کشور/ تعداد بالای سدهای تکمیل شده در دولت یازدهم/ ضرورت توانمند سازی روستاها/ آمیختگی پزکی با علم، هنر و حکمت/ نقش همه کارکانان بیمارستان در بهبود مریضی/ افزایش رشد علمی کشور/ رتبه اول مقامات علمی در جهان/ اهمیت اعتماد بیمار به پزشک/ گسترش حضور خارجی ها در ایران برای درمان/ شهرت شیراز برای پزشک های خوب/ افتخار به شاگردی استادان در حوزه های علمیه/ اهمیت استاد نسبت به دانشگاه/ نقش مهم خیرین در امور پزشکی/ موفقیت های دولت به پشتوانه مردم/ سرمایه دولت، اعتماد مردم/ دروغ پردازی برخی رسانه ها در کتمان موفقیت ها/ مشکلات ناشی از حفر چاه های بی رویه/ مقابله با چاه های غیر قانونی/ هزینه های اضافی ناشی از تحریم برای ورود کالا به کشور/ هزینه های اضافه از جیب مردم/ تحریم ورود تجهیزات پزشکی و دارو به کشور/ نقش برجام در شکستن حصر ایران/ مشکلات و هزینه های تحریم برای دریافت پول نفت/ افتتاح بزرگ ترین سرمایه گذاری تاریخ ایران در عسلویه/ تحریم پمپ پالایشگاه ها در گذشته/ شعبده بازی برخی در مورد تاثیر برجام در سفره مردم/ نتایج ملموس برجام در سفره مردم/ همه موفقیت های دولت در سایه حمایت رهبری و مردم/ کارایی قدرت اقتصادی ایران در مذاکرات، نه لبخند/ تاثیر استقبال مردم اصفهان از رئیس جمهور بر مذاکرات/ افزایش صادرات غیر نفتی نسبت به واردات/ امید به آینده
بسم الله الرحمن الرحیم
الحمدلله رب العالمین و صلی الله علی سیدنا و نبینا محمد و آله الطیبین الطاهرین و صحبه المنتجبین
1. بهرهبرداری از ده باب کتابخانة عمومی در شیراز
خیلی متشکر از زحمات جنابعالی، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی. همة مردمی که در راه زیرساختهای فرهنگی دارند تلاش میکنند، همة این آمار و ارقامی که در بخش فرهنگی اعلام شد، به معنای ایجاد فضایی جدید در زندگی مردم است. مردم فضای بازتری را در زمینة مسائل فرهنگی احساس میکنند. اینکه ساخت فیلمهای ما اضافه شده، اینکه مراجعه کنندگان به سینما بیشتر شود، اینکه تئاترها بیشتر برگزار میشود، اینکه مساجد ما در بخش فرهنگی و هنری و قرآنی فعال تر شده، نشریات و روزنامهها [فعالتر شدهاند] همة اینها یک پیام دارد و آن اینکه ما امروز شاهد یک فضای آرامتر، مثبتتر و پر نشاط تر برای مردم فرهنگ دوست ایران هستیم. اگر ما بخواهیم زندگی کنیم که تنها با آب و غذا و مسکن نیست. بشر نیازهای فراوانی دارد؛ نیازهای فرهنگی، معنوی. گاهی شما یک کتاب را باز میکنید و یک صفحة کتاب را می-خوانید نشاط پیدا میکنید. یک غزل میخوانید، نشاط پیدا میکنید. دو تا شعر حافظ یا یک صفحه از گلستان سعدی میخوانید، نشاط پیدا می-کنید. بشر موجودی بسیار پیچیده و داری استعدادهای بی کران و نیز نیازهای فراوان است.
ما همة این نیازها را باید تأمین کنیم و در بخش فرهنگ و هنر حرکت خوبی را در این سالهای اخیر شاهد بودیم و انشاءالله امیدواریم به همین صورت ادامه پیدا کند.
با عنایت حق و به برکت ایام بعثت پیامبر عظیمالشأن اسلام بهرهبرداری از ده باب کتابخانة عمومی را در سطح شهرستان شیراز آغاز بفرمایید، علی برکت الله.
2. بهرهبرداری از بیست طرح بخش کشاورزی و 303 طرح سیستم آبیاری نوین در استان فارس
خیلی متشکر آقای مهندس حجتی از جناب عالی و همة همکارانتان. انصافاً در ماههای گذشته ما شاهد افتتاح صدها طرح در زمینة آبیاری نوین بودیم. این یکی از مسائل حیاتی کشور است. ما با توجه به منابع آبی کشور و نیاز مردم و گسترش جمعیت در کشور نیازهای کشاورزی، صنعتی، آشامیدنی و مصارف عمومی مردم اگر مسئلة آب را مدیریت نکنیم، با یکی از مشکلات بسیار بزرگ اجتماعی مواجه خواهیم شد و یکی از راهها این است که به سمت آبیاری نوین و بهرهبرداری درست از منابع آبی و صرفه جویی درست و علمی از این منابع روی بیاوریم. در این حرکت امروز که حالا پروژههای مختلفی را جناب عالی اعلام کردید، یکی از آنها 3300 هکتار اراضی جدیدی است که دارد به آبیاری نوین قطرهای مجهز میشود. این بسیار اهمیت دارد. البته طرحهای گلخانهای برای ما بسیار مهم است. در مجموع کشاورزی ما در این چند سال در زمینههای مختلف بسیار افتخارآفرین بوده و بحمدالله دارد ما را به سمت خود اتکایی و خودکفایی هدایت میکند.
به نام خداوند بزرگ و با توسل به روح حضرت احمد بن موسی (ع) بهرهبرداری از بیست طرح بخش کشاورزی و 303 طرح سیستم آبیاری نوین را در استان فارس آغاز بفرمایید، علی برکت الله.
اولاً از دکتر آخوندی تشکر میکنم. کار بسیار بزرگی در زمینة حمل و نقل در کشور در این چند سال انجام گرفته، هم در زمینه جاده، هم در زمینه راه آهن و هم در بخش هوایی.
3. بهرهبرداری از 35 کیلومتر راه اصلی سروستان – خرامه و ...
دیروز برنامه ریزی شد و به دلیل مسئلة سیل به تبریز رفتم. حالا زمانی یک مسیر از قبل و از ماه ها بیش معلوم است که من میخواهم عبور کنم، ممکن است روکش آَسفالت یا کاری را انجام دهند و مثلاً بگویند رئیس جمهور میخواهد عبور کند. این احتمال ممکن است وجود داشته باشد، ولی دیروز که ما رفتیم، هیچ برنامه ریزی قبلی در کار نبود و روز قبل اطلاع دادیم و فردای آن روز به تبریز رفتیم. مسیری که دیروز از تبریز به سمت عجب شیر رفتیم، حال تا عجبشیر چون شهرستان بزرگی است، طبیعی است که بزرگراه بسیار خوبی داشته باشد، اما از عجب شیر وقتی مسیر روستایی را آغاز کردیم و از روستاهای متعدد عبور کردیم تا به روستای چنار برسیم، انصافاً من بسیار خوشحال شدم؛ یعنی یک جادة آسفالتة بسیار خوب [داشت]. حالا در خیابانهای شیراز ممکن است چند تا دست انداز داشته باشد، ولی در آنجا از عجب شیر تا چنار یک دستانداز هم نداشت، جز آن منطقهای که سیل آمده بود.
این نشان از این است که در زمینة ریل تحرک بسیار خوبی در کشور ما آغاز شده و تا پایان این دولت پنج استان ما به ریل متصل میشود. استانهای دیگر همان طور که اشاره کردند، جزو برنامههای ماست. در بخش هواپیما هم من دیگر صحبتی نمیکنم، چون هواپیمای نو میخواهد بیاید بعضیها مخالفاند. [تشویق حضار].
به نام خداوند بزرگ، بهرهبرداری از 35 کیلومتر راه اصلی سروستان – خرامه، 15 کیلومتر باند دوم شیراز – فیروز آباد – جم، 4 کیلومتر کمربندی فسا و همچنین عملیات اجرایی 30 کیلومتر بزرگراه، 24 کیلومتر راه اصلی و سه تقاطع غیرهمسطح را شروع میکنیم، علی برکت الله.
4. آغاز عملیات اجرایی 32 طرح صنعتی استان و ...
خیلی متشکر آقای مهندس نعمت زاده به خاطر تلاشهای بسیار گستردهای که امروز در کشور شاهدیم هم در بخش صنعت و هم در بخش معدن. نشانهاش رشد و توسعهای است که بحمدالله هم در بخش صنعت در سال 95 شاهد بودیم و لااقل در سه ماهة سوم و چهارم معدن هم شاهد رشد قابل ملاحظهای بودیم. این به آن معناست که همة تلاشگران ما در این زمینه مشغول تلاش هستند. برای اینکه مردم عزیز ما بدانند برای اکتشاف معادن کاری که در این سه سال و نیم انجام گرفته، تقریباً دو برابر همة کارهایی است که در اکتشاف معادن در سالهای گذشته انجام شده بود. دستاوردهای بسیار خوبی است. حالا این اطلاعاتی که به دست آمده در حال تجزیه و تحلیل است و بعد به اطلاع مردم میرسد. معادن بسیار بزرگی اکتشاف شده و این بدان معناست که کشور ما الحمدلله بیش از آنچه تا الان اطلاعات داشتیم، دارای سرمایههای بسیار بزرگی است.
به نام خداوند بزرگ و با توسل به روح ائمة هدی (ع) 32 طرح صنعتی استان، 6 طرح زیر ساختی شرکتهای صنعتی و همچنین شروع عملیات اجرایی طرح توسعة فولاد پاسارگاد را آغاز میکنیم، علی برکت الله.
5. بهرهبرداری از مجموعة ورزشی پارس شیراز
خیلی ممنون جناب آقای سلطانی فر، من اولین سفری که میخواستم به شیراز بیایم، در هیئت دولت دربارة طرحهای نیمه کارهای که در استان هست و باید تکمیل شود بحث میکردیم. یکی از مواردی که هم جلب توجه کرد و هم دچار حیرت شدم، همین ورزشگاه بود. این ورزشگاه بیست سال پیش شروع شده - از سال 1376 این ورزشگاه آغاز شده - کلنگ زده شده و برای من خیلی ناراحت کننده بود. من به آقای دکتر نوبخت دستور دادم و گفتم هرمقدار که این ورزشگاه پول میخواهد و به هر قیمتی هست، باید تکمیل و تمام شود و اینکه مردم شیراز بیست سال است منتظر یک ورزشگاه هستند، آن هم جوانهای عزیزی که به یک فضای ورزشی نیاز دارند. امروز خوشحالم الحمدلله آن مسئله تحقق پیدا کرد و این ورزشگاه تکمیل شد. ورزشگاه بسیار زیبا و خوبی است که من قبلاً هم از طریق سایت عکسهای آن را دیدم، الان هم دیدم، ورزشگاه بسیار مناسبی است و خبر خوشحال کنندهای اعلام کردید که یک مجموعة بسیار بزرگ ورزشی در شیراز برای بانوان آغاز میشود، و شروع به کار میکند و عملیات اجرایی آن به زودی شروع میشود. خیلی مهم است که برای خانمها و بانوانمان همة امکانات ورزشی را فراهم کنیم. اگر میخواهیم سلامت جامعهمان تأمین شود، یکی از راههای آن ورزش است. ورزش نقش بسیار مهمی دارد. حالا جوانها و آقایان همة فضاها را خدا برایشان آماده کرده است که یک لباس ورزشی بپوشند و شروع به ورزش کنند.خانمها یک مقدار کارشان سختتر است و در چارچوبهای فرهنگی که داریم، باید ورزشگاه مناسب برای بانوان آماده شود تا آنها بتوانند نشاط و سلامت داشته باشند و هم یک تفریح سالم داشته باشند که اوقات فراغت خودشان را بگذرانند.
به نام خداوند بزرگ و با توسل به روح بلند پیامبر عظیمالشأن اسلام، بهرهبرداری از مجموعة ورزشی پارس شیراز را آغاز میکنیم، علی برکت الله.
6. بهرهبرداری از خط و ایستگاه مترو زندیه
متشکر جناب آقای امیری. از شهردار محترم، مسئولین مترو و همة عزیزانی که برای راهاندازی این سه کیلومتر خط جدید متروی شیراز تلاش کردند، متشکر هستیم. مسئلة مترو امروز برای وقت، سلامت، محیطزیست و جلوگیری از آلودگی بسیار اهمیت دارد. الحمدلله تا اینجا قرین توفیق بوده امیدواریم قولی هم که الان اعلام شد تا تابستان انشاءالله بقیة مسیر ادامه پیدا کند.
به نام خداوند بزرگ، بهرهبرداری از سه کیلومتر خط و ایستگاه متروی زندیه را آغاز بفرمایید، علی برکت الله.
7. بهرهبرداری از 261 پروژة بهداشتی و درمانی استان فارس
خیلی متشکر آقای دکتر هاشمی، از کار بزرگی که در زمینة سلامت در کشور انجام گرفته، از تختهای جدید بیمارستانی در سراسر کشور، از مراکز بهداشتی و درمانی که هر روز در حال گسترش است. امیدواریم انشاءالله بتوانیم تا پایان این دولت اقداماتی را در زمینة سلامت انجام دهیم که مردم با مشکلات کمتری بتوانند به مسئله درمان بیماران و سلامت خودشان توجه داشته باشند.
به نام خداوند بزرگ، بهرهبرداری از 261 پروژه بهداشتی و درمانی استان و همچنین شروع عملیات اجرایی شهر بینالملی سلامت و گردشگری پارس را اآغاز بفرمایید، علی برکت الله.
8. بهرهبرداری از سد مخزنی چشمه عاشق
شما آمار خوبی را اعلام فرمودید، گفتید از ابتدا تاکنون در ایران یکصد و هفتاد و چهارمین سدی است که بهرهبرداری میشود. کلاً در تاریخ ایران 174 سد ساخته شده و بحمدالله در دولت یازدهم این سی-اُمین سدی است که دارد افتتاح میشود. البته آقای چیت چیان قبلاً به ما قول داده بود که تا پایان این دولت ما به 35 سد برسیم و امیدوارم تا پایان دولت بتوانیم 35 سد را به بهرهبرداری برسانیم که رقم بسیار قابل توجهی است.
به نام خداوند بزرگ، بهرهبرداری از سد مخزنی چشمه عاشق را آغاز بفرمایید، علی برکت الله.
9. بهرهبرداری از 85 طرح صندوق خرد محلی روستایی در استان فارس
خیلی متشکر آقای دکتر ربیعی. عرض سلام ما را هم خدمت عشایر منطقه و هم مردم عزیز روستایی که شما خدمتشان هستید، برسانید. برای ما توانمندسازی مردم مخصوصاً در روستاها اهمیت خاص و ویژهای دارد؛ هم برای نشاط و سلامت زندگی خودشان و هم برای رشد و توسعة ملی ما.
به نام خداوند بزرگ بهرهبرداری از 85 طرح صندوق خرد محلی روستایی در استان فارس و 560 صندوق خرد محلی در سراسر کشور و همچنین پنج سالن ورزشی مجموعة کارگران را آغاز بفرمایید، علی برکت الله.
بسیار خوشحالم که امروز فرصت بسیار خوب و مغتنمی بود در کنار عالمان، متخصصان. حالا قدیم به پزشکان مجرب حکیم میگفتند. واقعاً هم یک پزشک مجرب حکیم است. بالاتر از مسئلة علم است. علم با خرد، عقل و هنر همه با هم ضمیمه میشوند. یک جراح ممکن است مغزش از طریق علم مجهز شده باشد ولی انگشتان او از طریق هنر مجهز میشود و این هنر، علم، فن، ایمان، دلسوزی مردم و عشق به ملت، همین که شما اشاره کردید. یک جراح، پزشک و پرستار، فرقی نمیکند، همة آنهایی که خدمت میکنند؛ یک راننده، آشپز. ما به ظاهر فکر میکنیم که کار نجات یک بیمار را جراح انجام میدهد. بله، آن قسمت پیچیده و سخت دست جراح عزیز ماست، ولی در کنار آن جراح، اگر یک دکتر بیهوشی حاذق نباشد، او در کارش لنگ است. در کنار آن تجهیزات و دستگاههایی که کار میکند، اگر آن مهندس فنی درست کار نکند، نمیتواند کارش را درست پیش ببرد. در کنار همة آنها آن دستگاه هواسازی که هوای آن ساختمان را آماده میکند، سرما و گرمای زیادی باشد، پرستاری که دارد تلاش میکند، آن آشپزی که غذا را آماده میکند، اگر غذا را بد تهیه کند. یک دفعه میبینید همة بیماران بیمارستان بیماری مضاعف گرفتند. همه دست به دست هم میدهند، یک تیم است که کار را انجام میدهد نه فرد.
و بسیار افتخار میکنیم در کشور به آنهایی که برای ملت و کشورشان دارند خدمت میکنند. حالا اندیشمندان و دانشمندان ما در علوم و فنون مختلف [دارند خدمت میکنند.] برای ما مایة فخر و مباهات است، اینکه ما در رشد علمی در کشورمان در این دو سال اخیر چهار پله پیشرفت کردهایم. اینکه در شتاب کمیت مقالات علمی در میان 25 کشور بزرگ جهان رتبه اول را در سال گذشته به دست آوردیم. اینکه امروز دانشگاه-ها، مهندسین و فارغالتحصیلان ما، اصل ساختن کشور متکی به نیروی انسانی است. اساس نیروی انسانی است. اگر ما نیروی انسانی آماده به کار، متعهد و دلسوز مردم نداشته باشیم [کشور ساخته نخواهد شد.] این ایمان، تخصص، عشق به وطن و اعتقاد به حق، همة اینها وقتی ضمیمه میشود، کارسازتر است و خستگی را کمتر میکند.
بیماران جامعة ما قبل از اینکه آن پزشک دست به کار شود، قبل از اینکه جراح دست به کار شود، وقتی به تیم پزشکی و پزشک ایمان پیدا میکند، نصف درمانش این است.
میگویند این آقای پزشک میخواهد شما را عمل کند یا آن آقای پزشک. ممکن است هر دو مثل هم کار عمل را انجام دهند، ولی وقتی بیمار به یک پزشک اعتماد میکند 50 درصد کار حل است، زودتر هم به هوش میآید، زودتر هم خوب میشود، زودتر هم دارد جواب میدهد. آن روحیه و اعتقاد است ارتباط و پیوندی که میان پزشکان و مردم برقرار میشود، بسیار اهمیت دارد.
ما امرزو به دانشمندان، عالمان، دانشگاهیان، اندیشمندان، جوانان و مخصوصاً حال که اینجا در یک بیمارستان خوب و مجهز دور هم گردآمدهایم، به پزشکان و بخش سلامت افتخار میکنیم.
روزی بود که آرزوی یک ایرانی این بود که ویزا و پولی را جور کند و به یک کشور اروپایی برود. حالا اسم نمیبرم که کشور مجعولی در منطقه بود که بعضیها هم ناچار بودند در آن رژیم برای درمان به آنجا بروند. خوشحال بود و میگفت من ویزا را گرفتم، با فلان بیمارستان هم هماهنگی انجام شد، پولش را هم تهیه کردم و دارم میروم. نشاطش، امیدش به بیمارستان خارج و پزشک خارجی، امروز کم کم بحمدالله درست بالعکس میشود. من ایرانیان زیادی را در اروپا سراغ دارم که برای جراحی و درمان به ایران میآیند. این فخر و افتخار بزرگی برای ماست. افرادی هستند از کشورهای منطقه، همسایگان شمالی و جنوبی که بیمارستانهای خوبی دارند، به خارج هم راحت رفت و آمد میکنند، اما میآید و عمل جراحی خود را در ایران و در تهران و شیراز انجام می-دهد. سالیان دراز است که از معروفیتهای شیراز – شیرازی که همه چیز دارد، فقط سعدی و حافظ نیست - این است که پزشک خوب هم دارد، بیمارستان، جراح و بهترین متخصصان پیوند اعضا هم دارد و این بسیار ارزشمند است. آن کسی که باید ما را درمان کند، به نظر من تجهیزات و محیط آن بیمارستان نیست، بلکه ارتباط با شخصِ طبیب است و این خیلی مهم است. در قدیم این طور بوده که در حوزههای علمیه هیچ کس افتخار نمیکرد که در کجا درس خوانده، نجف بوده، قم یا جای دیگری بوده، میگفت: من شاگرد فلانی هستم و به استادش افتخار میکرد. می-گفتند: این آقا کیست؟ میگفتند: این آقا شاگرد شیخ بوده، مقصود شیخ انصاری بزرگ، یا شاگرد آخوند بوده و مقصود آخوند خراسانی بود. اصلاً بحث نبود که کجا درس خوانده؟ کدام شهر درس خواند؟ به استادش افتخار میکرد و میگفت: من شاگرد فلانیام.
باید دانشگاهها، اساتید و بزرگان ما باید به گونهای باشند که شاگردها به آنها افتخار کنند. ما در رشتة حقوق - البته سالها پیش، چون اخیراً خیلی با استادان جدید آشنا نیستم - در سالهای دهة چهل این گونه بود که خیلی از دانشجویان حقوق افتخارشان این بود که میگفتند ما شاگرد فلانی بودیم. مثلاً شاگرد مرحوم شهابی بودیم، شاگر گرجی بودیم.
حال اینها فوت کردهاند و از اساتید بودند. نمیگفت دانشکدة حقوق کجا بودم، دانشگاه تهران بودم یا دانشگاه ملی چون آن زمان دو دانشگاه بیشتر نبود. بحث اینکه کجا بودم، نبود. میگفت: شاگرد فلانیام. این خیلی مهم و برای ما افتخار آفرین است. اساتید و بزرگان ما در شهرهای بزرگ، پزشکان و جراحان ما در جایگاهی قرار بگیرند که ایرانی ما در داخل و خارج، همسایگان و بسیاری از افراد بگویند ما میخواهیم به شیراز پیش فلان پزشک و جراح و فلان متخصص برویم. این برای ما بسیار مهم است و اهمیت دارد.
از طرفی پیوندی که باید بین پزشکان عزیز، پرستاران عزیز و تیم پزشکی با دولت مردم و خیرین برقرار شود. البته ما معنی خیرین را امروز از آقای دکتر ملک حسینی یاد گرفتیم که پشت تریبون آمده و می-گوید من پِت میخواهم. اینگونه میشود [تشویق حضار].
خیریهاش اینگونه راه میافتد و درست میشود. چشم، ما هم به آقای دکتر هاشمی میگوییم[تشویق حضار].
اساس پِت همان مجوز است و بقیهاش ساده است. انشاءالله میگوییم که این مجوز برای این مرکزتان صادر شود و همان طور که شما گفتید، نیازمندیهای فراوانی وجود دارد. جادهاش را هم آقای استاندار به عهده میگیرند [تشویق حضار]. مسائل دیگر مالی و مالیاتی و امثال اینها را هم ما دنبال میکنیم. همین طور است، ما همه باید دست به دست هم دهیم تا یک مرکز بزرگ برای سلامت و راحتی مردم به وجود بیاید.
جملة دوم من درباره همه طرحهایی بود که امروز شاهدش بودیم. در همه طرحها، اگر میگوییم این دولت کاری انجام داده، ما از روز اول یک سرمایه بیشتر نداشتیم و همان سرمایه را باید حفظ کنیم و آن اعتماد و سرمایة اجتماعی است. اگر مردمی به دولتی اعتماد کنند و دولتی به مردمش امید ببندد، این ارتباط ملت و دولت است که مسیر ما را هموار میکند، ما را به رشد و تعالی میرساند. چرا الان بازار ما آرام است؟ ما چه کار کردهایم؟ چرا بازار کالای ما آرام است؟ چرا بازار ارز ما آرام است؟ چرا وقتی به مردم قول میدهیم و اطمینان میدهیم که سال آینده میخواهیم تورم تک رقمی شود، ما میتوانیم به این هدف دست پیدا کنم؟ چون به مردم اعتماد کردیم و میکنند و اگر اعتماد نباشد، هیچ چیز درست نمیشود.
اساس سرمایة ما، سرمایة اجتماعی و اعتماد مردم و پیوند دولت با مردم است. اگر امروز رئیس بانک مرکزی ما بیاید پشت بلندگو به مردم بگوید: مردم ارز اگر امروز دو تومان گران شده، این ارز ارزان میشود عجله نکنید، قبول و باور میکنند. زمانی هم بود که اگر رئیس بانک مرکزی میآمد و میگفت ارز ارزان میشود، زود میرفتند و میخریدند، چون میگفتند: معلوم است که میخواهد گران شود. اساس مسئله اعتماد است. وقتی مردم اعتماد میکنند، با این سرمایة اعتماد ما از مشکلات عبور میکنیم. من یک جا عصبانی میشوم و واقعاً هم عصبانی میشوم، فقط یک جا برگشتم و روزها و ساعتهایی را که عصبانی شدم، مرور کردم.
آن جایی که میبینیم یک فرد، دستگاه یا رسانه میخواهد به امید ملت ما برای آیندة کشور لطمه بزند [تشویق حضار].
بگذاریم مردم به آینده و کشورشان امیدوار باشند. چرا دروغ می-گوییم؟ چرا واقعیتها را به مردم نمیگوییم؟ حالا اگر نمیخواهید راست بگویید عیب ندارد، چون به ما گفتند شما دولت هستید و خیلی کارها کردهاید، مگر راست گفتن واجب است؟ ما نمیخواهیم بگوییم. خب نگویید. من هم نمیگویم راست گفتن واجب است. ولی بدانید دروغ گفتن حرام است. لااقل دروغ نگویید و واقعیتها را به مردم بگویید. به ملت و آینده کشورمان، به رشد و پیشرفت آیندة کشورمان اعتقاد داشته باشیم. این مردم بزرگی هستند. مردم فرهنگ دوست و پر تلاشی هستند.
الان برای شما در بحث کشاورزی و آب اشاره شد. دیروز در تبریز وقتی این آمار را وزیر ما اعلام کرد، میدانید که یکی از مشکلات ما این است که آبهای زیرزمینی ما سال به سال پایین میرود و منابع آبی ما کاهش پیدا میکند. این خطری برای آینده، رانش زمین، کشاورزی و محیط زیست ماست. این دولت خیلی از چاهها را بست. قبلاً فردی آمد و گفت: چه کسی گفته برای چاه اجازه بگیرید؟ بروید هرچه میخواهید چاه بزنید. همه رفتند و چاه زدند، تمام شد و کشور به پایان حیات سرزمینی خود رفت.
اولین کاری که این دولت کرد، این بود جلوی چاههای خلاف قانون را گرفت و ممنوع کرد و بسیاری از چاهها را بست. در آذربایجان شرقی بارش باران امسال پنج درصد کمتر از متوسط بوده، اما به خاطر ممنوعیت چاههای ایجاده شده، الحمدلله امسال نسبت به سال گذشته نه تنها کاهش منابع زیر زمینی نداشتیم، بلکه مقدار کمی هم افزایش داشتهایم. ما باید این کار را بکنیم، ما باید برگردانیم، ما باید کشور را نجات دهیم. این کار شدنی است.
وقتی میبینیم که ما یک کانتینر جنس میخواستیم به این کشور بیاوریم، یک واردکننده و یک خریدار ما یک کانتینر جنس میخواست بیاورد، اولاً این کشتی نمیتوانست به بندرعباس یا بندر امام بیاید و پهلو بگیرد. خب ممنوع بود، تحریم شده بودیم. این کشتی بزرگ میرفت در ساحل فلان کشور جنوبی خلیج فارس پهلو میگرفت. این یک هزینه، که ما میبایست بار را به آن کشور حمل میکردیم. آنجا پیاده میشد دوباره توسط لنجهای کوچک این کانتینرها حمل میشد و به ساحل ما میآمد. من از مسئولین مربوطه پرسیدم که تحریم برای یک کانتینر بار با این حمل و نقلهای اضافی، چقدر اضافه میکرد؟ هفتصد دلار اضافه میکرد. آن وقت یک عده میگفتند ما دور میزنیم، تحریم که مهم نیست. از جیب چه کسی مهم نیست؟ از جیب خودتان هرچه میخواهید به دنبال تحریم بروید. از جیب مردم مهم نیست؟ از مردم بپرسیم [تشویق حضار].
طبق آخرین آماری که چند روز پیش یکی از مسئولین بانکی به من گزارش داده بود، گردش مالی ما برای اینکه ما پولی را از خارج بیاوریم، حال دولت، وارد کننده یا صادر کننده، به طور متوسط 11 درصد برای ما هزینه داشت. این 11 درصد امروز 3 درصد شده است. پس بقیهاش چه؟ از جیب مردم میدادیم، مردم جنس را گرانتر میخریدند.
در همین پزشکی، آیا همة وسائل و امکانات پزشکی و داروهایی که شما میخواستید، به موقع به دست شما میرسید؟ یا مجبور بودید از دو سه کشور با کیفیتی پایین تر و قیمتی بالاتر وارد کنید؟ بعضیها میپرسند که برجام چه کار کرده؟ من به شما میگویم برجام چه کار کرده، برجام ما را آزاد کرد تا از هرکس میخواهیم بخریم [تشویق حضار].
آثار برجام شکست حصر ایران است. ما حصر را شکستهایم. آثار برجام این است که من به هر که بخواهم آزاد نفت بفروشم. پول نفت را به هر ارز خارجی که بخواهم میگیرم. آن وقت این طوری نبود. می-گفتند نفت را باید به این کشور بفروشی و آن کشور هم میگفت این مقدارش را پول محلی و مقداری هم به یورو میدهم. کی به من می-دهی؟ حالا ببینیم! اگر پول نفت را خیلی زود میدادند و خیلی به ما رحم میکردند، نود روز، سه ماه و گاهی چهار ماه. امروز به هرکسی بخواهیم نفت میفروشیم با ارزی که ما میخواهیم نه به ارزی که او میخواهد با زمانی که ما به او میگوییم نه او به ما میگوید. بعد این پول به حسابی میرفت و میماند. میخواستیم این حساب را به کشوری دیگر منتقل کنیم آنهایی که با ما خوب بودند، رفیق بودند، آنهایی که با ما راه می-آمدند، پول را منتقل نمیکردند، نگه میداشتند و حبس میکردند. شما میخواستید وسیلهای بخرید، ما در همین پارس جنوبی که دو روز پیش رفتیم و بزرگترین افتتاح سرمایه گذاری تاریخ ایران انجام گرفت، در یک روز بیست میلیارد دلار طرح افتتاح شد [تشویق حضار]، شش فاز پارس جنوبی، بهرهبرداری لایة نفتی، چهار پتروشیمی در یک روز افتتاح شد. این در تاریخ نفت ما، در صنعت ما، در افتتاحهای تاریخ ایران [بی سابقه بود.] حالا چرا اینها همه خوابیده بود، همه نمیشد؟ خیلی از اینها گیر پمپ بودند. پمپ خریده بودیم یا در بندری در اروپا نگهداری می-شد به ما نمیدادند و میگفتند شما تحریم هستید یا به یک کشور همسایه در جنوب خلیج فارس آمده بود و آنجا مانده بود. بعد رفته بودند پمپ را از جایی دیگر و از کشوری که از لحاظ سطح تکنولوژی پایینتر بود، خریده بودند که کار نمیکرد و وسط کار میماند. وزیر نفت میگوید که الان ما قیمت پمپ را به یک دهم دورة تحریم خریداری میکنیم [تشویق حضار].
بعضیها شعبده بازی میکنند؛ ان هذا لسحر مبین و دنبال جادوگریاند. میگویند آقا این برجام که آمد، در سفره نگا کن. چیزی در این سفره هست یا نیست، بله در این سفره هست. من به شما می-گویم هست یا نیست. قبل از برجام شما نانی که در این سفره داشتید، دو سوم آن از خارج میآمد. گندمتان از خارج میآمد. امروز همة گندم ما از داخل است. سه میلیون تن گندم را هم به خارج صادر میکنیم. این نان حلال ایرانی [است] که در اختیار ما قرار گرفته است. میگویند آقا در سفرة ما چیزی پیدا نیست. مواد غذایی ما در سال 92، 97 میلیون تن بوده، امسال 118 میلیون تن است، 21 میلیون تن مواد غذایی ما اضافه شود. میگویند آقا مملوس باشد. سر سفره مملوس نیست؟ مواد غذایی ما، مملوس نیست؟ دیشب در تبریز صادرکنندهای آمد صحبت کرد و گفت: ما جنس را صادر میکردیم به اطمینان اینکه پول را به ما برگردانند از طریق یک صراف بود، یک دفعه پول را میخورد و یک دفعه هم می-داد. یک دفعه سه ماه بعد میداد، یک دفعه شش ماه بعد. امروز طرف LC باز میکند، من هم LC باز میکنم و جنس را آزادانه میفروشم و آزادانه میخرم و با اعتماد، میفهمم سرم کلاه نمیرود.
بیاییم واقعیتها را به مردم بگوییم. مردم ما یک حماسة بزرگ در سال 92 آفریدند [تشویق حضار]. هر کاری کردند، کار مردم ما بوده. هرچه پیشرفت داشتیم، مال مردم ما بود. هر اقدامی کردیم با هدایتهای رهبر بزرگوار ما بوده. هر کاری کردیم با وحدت ملی بوده. دست به دست هم دادیم و در کنار هم بودیم. شما فکر میکنید اگر دولت یازدهم نمیتوانست اقتصاد را درست کند، آنجا که با شش کشور بزرگ مذاکره میکردیم، به ما جواب میدادند؟ جواب نمیدادند. اینها فکر میکنند چون این طرف لبخند زد، آن طرف هم لبخند زد، لبخند که جزو تعارفات است. واقعیت چه بود؟ قدرت ایران را دیدند. دیدند که این دولت قبل از اینکه برجامی تحقق پیدا کند، توانست تورم 45 درصدی را به 15 درصد برساند. این میشود قدرت و آن وقت شما میتوانی با طرف محکم حرف بزنی.
من یک بار این را در جایی گفتم، در حین مذاکرة ما من در یکی از سفرهای استانیام به اصفهان رفته بودم، شیراز هم آمدم، استانهای دیگر هم رفتم. در اصفهان استقبال بسیار بی نظیری شده بود. در اجتماع بزرگ مردم در میدان نقش جهان جمعیت موج میزد. یکی از مذاکرهکنندههای خارجی به یکی از مذاکره کنندههای ما گفته بود: ما دیروز اجتماع مردم شما را در اصفهان در استقبال از رئیس جمهورتان دیدیم. این بود که ما را پیروز کرد.
حضور مردم و اتحاد ملت و دولت ما را پیروز کرد. رفع مشکلات اقتصادی بود که ملت ما را پیروز کرد. بعد از 62 سال، صادرات غیرنفتی ما بیشتر از واردات شد – به صادرت نفت حالا کاری ندارم – برای اولین بار، برگردیم به سه چهار سال قبل از این دولت سالی هم بود که کسری تجاری ما سی میلیارد دلار بود، سی میلیارد دلار کسری داشتیم یعنی از پول نفت برداشتیم و جنس وارد کردیم. سال قبل (95) سال قبل از آن (94) نفت را کنار میگذاریم، ما از نفت برای واردات استفاده نکردیم. صادرات غیرنفتی ما بر وارادات پیشی گرفت هم 94 هم 95 و این برای اولین بار در تاریخ ایران است که دو سال پشت سر هم صادرات بر واردات پیشی گرفته است. یک بار در یک سال در زمان مرحوم دکترمصدق این کار شد[تشویق حضار] و دیگر تمام شد.
ما باید به کشور، مملکت و به آیندهمان امیدوار باشیم. افتخار میکنیم به ایران و اسلاممان، به فرهنگمان، به شیراز و اصفهان، تهران و تمام استانهای کشورمان، به شمال، جنوب، شرق و غرب کشورمان، به امنیت و انسجام ملیمان امیدوار باشیم و همه را امیدوار کنیم. ما میتوانیم با این قانون اساسی، رهبر فرهیخته، با یک دولت کارآمد و ملت منسجم از تمام مشکلات پیش رو عبور کنیم و ایرانی سربلندتر و آبادتر، فارسی سربلندتر، شیرازی عزیزتر و سربلندتر به حول و قوة الهی بسازیم [تشویق حضار.].
و السلام علیکم و رحمه الله و برکاته