خاطرات خوب از کرمانشاه/ دفاع کرمانشاه از انقلاب و ایران/ همگامی و همدلی، رمز پیروزیهای ملت/ غیر قابل باور بودن پیروزی انقلاب در سالهای اولیه نهضت/ بی نظیر بودن پیروزی ملت در برابر رژیم تا دندان مسلح/ دعوت امام به حضور مردم در صحنه برای حل مشکلات کشور/ افتخار نظام به جذب مخالف نه دفع و سرکوب او/ طرد افراد به بهانههای مختلف به مثابه نابودی نظام/ همه ملت ساکنان یک کشتی/ پیروزی در دفاع مقدس به دلیل با هم بودن/ ایثارگران و شهدای استان کرمانشاه/ انجام برای سر بلندی ایران/ ثبات کشور با وجود نا امنی منطقه/ استعدادها ونعمتهای استان/ مهار آبهای غرب کشور/ نقش طرحهای ساماندهی در تحویل غرب کشور/ امتیاز بارندگی خوب استان/ طرح تبدیل اراضی شیب دار به باغ/ وزارت کشاورزی از وزارتخانههای موفق/ بارادامه راه برجام بر دوش اقتصاد/برجام به مثابه رفع مینها و سیم خاردارها/ نقش بیکاری در اعتیاد وطلاق / اهمیت اقتصاد ومسائل اقتصادی/ آمار و ارقام اقدامات تحویل آمیز دولت/ تبدیل کشور از وارد کننده گندم به صادر کننده/ رکود تولید شکر/ کاهش واردات مواد غذایی/ طرح کشت گلخانه ای/ غلط بودن تفکر استخدام دولتی/ دولت زمینه ساز فعالیت و کار/ اقدامات دولت برای استان/ مایوس کردن مردم، بالا ترین خیانت/ امید و اعتماد مردم، سرمایه دولت/ موکول کردن رقابتها به زمان انتخابات / ایجاد نا امیدی، گناهی بزرگ/ شرایط امروز کشور بهتر از دیروز/ انتخابات 7 اسفند وایجاد امید دوباره/
بسم الله الرحمن الرحیم
الحمدلله رب العالمین و صلی الله علی سیدنا و نبینا محمد و آله الطیبین الطاهرین و صحبه المنتجبین
من همیشه از کرمانشاه خاطرات بسیار خوب و خوشی داشتهام و البته که این بار با خاطرات خوش بیشتری انشاءالله به تهران باز خواهیم گشت.
همان طور که نماینده محترم ولی فقیه و امام جمعه محترم شهر عزیز کرمانشاه و همچنین برادر بسیار عزیزمان جناب آقای محمدی عراقی، که هم در خبرگان رهبری و هم در شورای عالی انقلاب فرهنگی در خدمتشان هستیم و همچنین بقیه استادان بیان کردند، کرمانشاه جایگاه بسیار ویژهای هم در تاریخ علمی کشور ما دارد هم در تاریخ حوزوی و هم دانشگاهی و هم از لحاظ سیاسی، اقلیمی و جایگاه جغرافیایی جایگاه خاص و ویژهای دارد. البته به همه اینها اضافه میشود، غیور مردانی که در 8 سال یا دقیقتر در 10 سال بعد از پیروزی انقلاب اسلامی از سرزمین ایران و استقلال و عظمت ایران، نظام جمهوری اسلامی ایران و انقلاب اسلامی به خوبی حراست و دفاع کردند. و امروز ما هر کاری برای مردم عزیزمان به ویژه برای مرزداران غیورمان انجام بدهیم، چیزی نیست که قابل ذکر باشد.
در همه موفقیتهایی که ما از انقلاب اسلامی، پیروزی انقلاب اسلامی، دوران نهضت اسلامی تا امروز در مراحل مختلف داشتیم، جایی پیروز شدیم که همه با هم هم نظر بودیم، همه با هم هم فکر هم اگر نبودیم همفکر شدیم. در نهضت اسلامی ممکن است در همان سالهای اول و دوم، سال،42-41، همه مردم ما هم نظر و هم فکر در انقلاب اسلامی نبودند، اما ما در آن روزی پیروز شدیم و کشور ما در این راه توانست گام بلندی بردارد همه با هم شدیم.
شاید سالهای 57-56 سالهایی بود که همه دست به دست هم دادیم؛ شرق و غرب کشور، شیعه و سنی، مذاهب مختلف، افکار مختلف، ادیان مختلف، همه ایرانیها دست به دست هم دادیم و برای استقلال کشورمان کار بسیار عظیم و بزرگی انجام دادیم.
انقلابی که نه برای خارجیها باور کردنی نبود و من میخواهم بگویم حتی برای خود ما هم باور کردنی نبود که در آن مقطع بتوانیم پیروز شویم. واقعاً زمانی که امام (ره) در سخنرانی دهه عاشورای سال 57، در نوفل لوشاتو در پاریس به بعضیها خطاب میکرد و میگفت: دست از کشتار مردم بردارید، اگر برندارید به زودی در ایران در دادگاه انقلاب شما محاکمه میشوید، ما هم که مستمع آن سخنرانی در آنجا بودیم به هم نگاه میکردیم و میگفتیم: امام (ره) میخواهد مردم را تشویق کند. امام(ره) میخواهد به مردم روحیه بدهد؛ یعنی انقلاب به این زودی پیروز میشود؟ یعنی دادگاه انقلاب تشکیل میشود؟ یعنی آنهایی که در مسیر مردم نبودند، مورد محاکمه قرار میگیرند؟ برای کسی شاید باور کردنی نبود که یک ملت به تنهایی با راهنماییهای امام بزرگوار- که به اعتقاد من یک استثنا تاریخ کشور ما بود – بتواند در برابر یک رژیم تا دندان مسلح پیروز شود؛ رژیمی که همه قدرتهای آن روز از آن حمایت میکردند؛ اما زمانی که همه با هم شدیم، دست به دست هم دادیم، آمادۀ ایثار و فداکاری شدیم، پیروز شدیم.
بعد از انقلاب هم هر جا مشکل بزرگی پیش میآمد، امام (ره) مردم را به صحنه دعوت میکرد. در ماجرای پاوه شما همه شاهد بودیم، امام (ره) مردم را برای دفاع از پاوه دعوت کرد. کمتر در دنیا سابقه دارد که شخصیتی که فرمانده کل قواست، همه نیروهای مسلح در اختیار اوست، به جای اینکه به ارتش یا کمیتههای آن زمان، سپاه، یا ژاندارمری، شهربانی و نیروهایی که بودند فرمان بدهد، از مردم خواست.
این کاری که در ترکیه در یکی دو روز اخیر اتفاق افتاد و سران کشور ترکیه مردم را به خیابان دعوت کردند، این بازخوانی آنچه بود که در 21 و 22 بهمن رخ داد و در تاریخ انقلاب ما، امام (ره) مردم را به خیابان دعوت کرد. همان حضور در خیابانها بود که رژیم مسلح آن زمان را در برابر مردم به زانو در آورد و در خودش جذب و هضم کرد. آن انقلابی باید افتخار بکند و میکند که حتی بتواند صف مقابل را جذب کند. افتخار ما این است که مخالف را جذب کنیم؛ منتقد که جای خود دارد. اگر کسی حتی میانهای با نظام ندارد ما باید بتوانیم جذبش کنیم. دعوا کردن که آسان است، داد و فریاد کردن که آسان است. جذب کنیم؛ ادفع بالتی هی احسن ، بدی را با خوبی جواب بدهیم. [تشویق حضار]
جذب کنیم آنهایی را که با ما میانه ندارند، نه اینکه آنها را برانیم با هر بهانهای و با هر چیز کوچکی، این یکی را این طوری طرد کنیم، آن یکی را طور دیگر طرد کنیم؛ این به معنی نابودی نظام، نابودی کشور و نابودی انقلاب است. آن تعبیری که رهبر معظم انقلاب در انتخابات داشتند خیلی تعبیر مهمی بود. فرمود: «حتی آنهایی که با نظام میانه ندارند. با نظام مشکل دارند، برای کشورشان به پای صندوق بیایند.»
ما یک منافعی داریم، ما در یک گاهواره هستیم، در یک مهد هستیم، در یک کشور هستیم، به یک تعبیر در یک کشتی هستیم، با همیم، همه در ایران سربلند و عزیز هستیم، ایرانی هستیم، عشق به وطن داریم، اکثریت قاطع قریب به اتفاق این کشور ما همه مسلمانیم، عشق به اسلام داریم، عشق به قرآن داریم، عشق به پیامبر داریم، عشق به اهل بیت داریم. در چنین کشوری ما باید دست به دست هم بدهیم.
ما جایی پیروز شدیم که با هم بودیم. هر جا با هم نبودیم شکست خوردیم. ما در دفاع 8 ساله پیروز شدیم برای اینکه در کنار هم و با هم بودیم. واقعاً آدم در برابر این خانوادههای بزرگ عزیز و عظیم الشأن ایثارگران شرمنده میشود که الان یکی دو نمونه اش را دیدیم، خواهری که سه برادر شهید و جانباز دارد، پدری که چهار شهید داده، در همین جلسه اینها را زیارت کردیم؛ کار بسیار عظیم و بزرگی شده است. حدود 10 هزار شهید، حدود بیش از 20 هزار جانباز، نزدیک به 2 هزار آزاده، 32 هزار ایثارگر در استان کرمانشاه وجود دارد. همه هم با هم. در این شهدا میبینید که شیعه و سنی هست، اهل حق هست، مرد هست، زن هست، این نشانه این است که با هم بودیم و هدف واحد را دنبال میکردیم.
من میخواهم اینجا به شما عزیزان و ملت شریف ایران بگویم که بیاییم برای اهداف ملی خودمان برای سربلندی ایران مان و برای ادامه راهمان دست به دست هم بدهیم، همدیگر را کمک کنیم.
شما در منطقه میبینید چه خبر است. دور و اطراف ما را میبینید که چه وضعی است. این کشور امروز آرامش و ثبات دارد. حالا اختلاف سلیقه همه جا وجود دارد، اشکالی ندارد. احزاب و گروهها و... اینها اشکالی ندارد؛ اما اهداف و منافع ملی، وحدت و انسجام خود را باید حفظ کنیم و به اهداف خودمان برسیم.
کرمانشاه استانی است که خداوند این همه نعمت به این استان داده است. بزرگ ترین آن همین فرهیختگان و علما و بزرگان و اندیشمندان در تاریخ، سیاسیون و اهل نظر و فکر است؛ اینها بزرگ ترین نعمت خداست. این همه سرزمین همسایه، یک کشور دوست مثل عراق، لب مرز بودن. استان مرزی بودن همان طور که سختیها و مشکلاتی دارد، همیشه غنم و غرم در کنار هم است؛ به هر حال جایی که سختی دارد، ان مع العسر یسرا ، یسر هم هست. استان مرزی در کنار کشوری قرار می-گیرد که میتواند از لحاظ پیشرفت اقتصادی، حرکت بسیار بزرگی برای این استان داشته باشد.
این استان با این عظمت و با سرمایه گذاری که نظام و دولت برای این استان کرده است، من صبح عرض کردم ما در طول سالهای 93، 94، الان که 95 هستیم، 96 و اوائل 97 که طرح آبهای غرب کشور را داریم، و انشاءالله نهایی خواهد شد، قدم به قدم جلو میرویم، بیش از 7 هزار میلیارد تومان برای این استان سرمایه گذاری میکنیم. [تشویق حضار]
در همین سال 95، سال جاری، دو هزار و هشتصد میلیارد تومان
سرمایه گذاری ما فقط برای بحث آب است، قدمهای بزرگی هم برداشته شده و برداشته خواهد شد. برای سال 96 و اوایل 97 هم دو هزار و چهارصد میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفته شده برای اینکه این طرح تمام شود. اتمام این طرح یک تحول بسیار بزرگ در منطقه غرب کشور، در استانهای مختلف و در استان کرمانشاه به وجود میآورد. گزارشی که وزارت نیرو و وزارت کشاورزی به من دادند این است که اجرای این طرحها در استان کرمانشاه 90 هزا اشتغال جدید درست میکند. [تشویق حضار]
این استانی است که الان از بیکاری رنج میبرد، چرا؟ استانی که حدوداً نزدیک 500 میلی متر در سال بارش دارد. تمام شیبهای این استان، تمام ارتفاعات این استان باید درخت میوه کاشته شود و به ما محصول بدهد. باید به باغات تبدیل شود. در کشورهایی که 400 میلی متر باران دارد، شما اروپا را نگاه کنید، کشورهایی که به طور متوسط 400 میلی متر باران دارد، تمام ارتفاعاتش درخت است؛ یا زیتون یا درختهای دیگر. ما باید یک تحول بزرگ ایجاد بکنیم.
البته یکی از طرحهای وزارت کشاورزی برای این استان همین بود که ما اعتبار کافی برای این طرح بدهیم. برای باغهای شیب دار در استان که تحول بزرگی میتواند ایجاد کند. طرحهای گلخانهای که میتواند یک حرکت بزرگ در این استان به وجود بیاورد. این طرحهای گلخانهای بسیار موفق بوده است . حالا گفتید وزیر شما در کابینه، وزیر نفت است. از استان کرمانشاه یک نفر هم اخیراً به کابینه ما اضافه شده است. [تشویق حضار] یک معاون رئیسجمهور و یک وزیر از این استان است.
وزارت کشاورزی جزء وزارت خانه هایی بوده که در این دولت بسیار موفق بوده است. البته وزارت خانههای دیگر ما هم موفقیت بسیار بالایی داشته اند. البته شما از مردم سوال کنی در آمارها و نظر سنجی ها، بیشتر مردم روی وزارت خارجه به خاطر تحولی که در سیاست خارجی ما به وجود آورد، نظر دارند. [تشویق حضار]
البته این کار با کمک وزارت خانهها و دستگاههای دیگر کار بسیار عظیم و بزرگی بوده است. الان بر جام در ادامه راهش بارش بر دوش اقتصاد است. خود وزیر نفت یکی از آنهاست که بیشترین بار بر دوشش است. برای اینکه بر جام یک فضا به ما داده است. ما باید از این فضا استفاده کنیم. من زمانی در یک سخنرانی گفتم که برجام چیزی است که سیم خاردارها و میدان مینها را جمع کرده است. برای حرکت، تحرک، پیشرفت و برای موفقیتها و الا یک گروهی بروند سیم خاردارها را جمع کنند، میدان مین را جمع کنند، بعد بگویند پس چرا پیروز نشدیم؟ این لشکر باید راه بیفتد، واحد پیاده، زرهی، همه باید راه بینفتند. راه باز شده است. امروز بر جام مسیر را باز کرده است، راه را برای ما باز کرده است. انشاءالله و به حول وقوه الهی شاهد تحولات بسیار بزرگی در کشور خواهیم بود.
من در اینجا نکتهای که میخواهم بگویم، در استان کرمانشاه و در کشور اگر دست به دست هم بدهیم بر معضلاتی که داریم، پیروز می-شویم؛ حالا بیشتر اقتصادی بیان میشود، والا مشکلات دیگر هم داریم، مشکلات اجتماعی هم داریم،. در مسائل فرهنگی هم مشکل داریم، مشکلات در بخشهای دیگر هم وجود دارد. اما در اقتصاد مشکلات ملموس تر است و روی بخشهای دیگر بسیار تأثیرگذار است.
در اینجا به بحث طلاق اشاره شد. یک عامل بزرگ آن اقتصاد است؛ به بحث اعتیاد اشاره شد، یک عامل بزرگ آن اقتصاد و بیکاری است. اینها آثار مسائلی است که مربوط به بخش اقتصاد میشود. در بخش فرهنگ ممکن است شما بگویید فلان دانشکده یا فلان مرکز هنری پول
میخواهند؛ آزمایشگاه ها، ساختمانها و امکانات که به هر حال اقتصاد نقش بسیار موثری دارد. نمی خواهم بگویم همه چیز اقتصاد است. همه چیز اقتصاد نیست. البته ما از لحاظ تفکر دینی ریشه را فرهنگ میدانیم و درست هم است. فرهنگ، اقتصاد را هم میتواند بسازد. در مجموع ما برای اینکه مشکلات اقتصادی کشور را رفع بکنیم باید دست به دست هم بدهیم. باید با هم و در کنار هم به صحنه تحول اقتصادی بیاییم. این کار امکان پذیر است.
ما در این مدت که البته هنوز 3 سال نشده است، داریم به سن 3 سالگی نزدیک میشویم؛ شروع کار دولت در واقع آخر مرداد و اول شهریور بوده است. به هر حال به 3 سال از عمر دولت تقریباً داریم نزدیک میشویم، در بخشهای مختلف اگر آمار و ارقام را مشاهده کنیم، میبینید یک تحول بزرگ ایجاد شده است.
یکی از بخشها بخش کشاورزی ماست. در بخش کشاورزی در این چند سال یک حرکت بسیار خوبی صورت گرفته است. در سال 92 وقتی دولت شروع به کار کرد محصول گندم ما حدود 4میلیون تن بود، بقیه را بایستی از خارج میخریدیم و وارد میکردیم. امسال انشاءالله و به حول و قوه الهی تولید گندم 10 میلیون تن یا حتی تا 11 میلیون تن هم در برخی از آمار است. خلاصه اینکه امسال ما نیاز به خرید گندم از خارج نداریم. انشاءالله و به حول و قوه الهی این قدم بسیار مهمی است که برداشته شده است.
در خصوص شکر، الان در تولید شکر داخلی رکود زده ایم. بیش از یک میلیون و صدو سی و چهار هزار تن الان داریم شکر تولید میکنیم. البته هنوز نیاز داریم اما این تولید در تاریخ کشور ما یک رکود است و حرکت بسیار خوبی در بخشهای مختلف شروع شده است.
من اگر بخواهم خلاصه بگویم ما 1/ 8 میلیارد واردات مواد غذایی در سال 92 داشتیم. تقریباً الان نزدیک 5 میلیارد، البته یک مقدار کمتر از 5 میلیارد، الان 4/ 3 میلیارد واردات مواد غذایی داریم. در این 3 سال نزدیک به 5 میلیارد دلار به خودکفایی رسیدیم. کار بسیار عظیم و بزرگی است. در یکی از بخشهایی که کشاورزی ما خیلی موفق بوده و بسیار مفید و موثر بوده، همین طرحهای کشتهای گلخانهای است که بسیار موثر و با محصول زیاد بوده است. یکی از جاهایی که این کشت گلخانه-ای میتواند بسیار متحول کند همین استان کرمانشاه است. به اضافه استعدادهای دیگری که دارد. الان وزیر نفت اعلام کردند اینجا جزء استان هایی است که میتواند قطب پتروشیمی باشد. دولت البته در این زمینه باید کمک کند.
من باید آن نکته اصلی را هم اشاره کنم چون وقت من زیاد نیست. ما در کل برای اینکه اشتغال درست کنیم و کشور را آباد کنیم، باید از آن فکر قبلی بیرون بیاییم، که دولت باید جوانها را استخدام بکند. جوانها بروند دانشگاه درس بخوانند بیایند بیرون، دولت اینها را استخدام کند که کارمند بشوند و حقوق بگیرند! از این فکر کم کم باید فاصله بگیریم . دولت باید زمینه را آماده کند، زمینه را مساعد کند. برای اشتغال مردم باید بیایند. هرجا که امکان تولید وجود دارد باید بیایند و تولید و فعالیت اقتصادی را شروع کنند. حالا ممکن است یک جا تولیدی و یک جا خدماتی است، بیایند وارد صحنه شوند، دولت هم باید زمینهها را آماده بکند.
بعضی جاها شاید مردم نتوانند سرمایه گذاری کنند. دولت باید کمک کند. الان بحث پالایشگاه و پتروشیمی شد. یک جاهایی دولت باید کمک کند. آنجاهایی که باید خارجیها بیایند، فاینانس کنند یا از صندوق یک جایی کمک کنیم، ما باید کمک کنیم یا بانکها باید کمک کنند که بانکها خیلی نقش دارند و تأثیرگذار هستند.
دولت باید کمک کند. فضا را باید از لحاظ بین المللی آماده کند. اما اساس کار این همه فرهیختهای است که این استان دارد، استانی که دارد، علمایی که دارد، دانشمندانی که دارد. باید بیایند فضا را برای فعالیت کار و توسعه آماده کنند. دولت هم باید زمینهها را آماده کند.
به نظر من کاری که دولت در پتروشیمی این استان خواهد کرد، در زمینه آب در این استان انجام خواهد داد انشاءالله، در زمینه راه و راه آهن انجام خواهد داد، همه تلاش ما این است؛ البته ما از یک مسیر دیگر میخواستیم مسئله راه آهن را سریعتر حل کنیم و به هر حال در این دولت حل میکنیم و انشاءالله راه آهن به کرمانشاه خواهد رسید. [تشویق حضار]
این کارها میتواند یک تحول بزرگ برای کرمانشاه باشد. مسئله حمل و نقل برای اقتصاد یکی از مسائل بسیار مهم و زیربنایی است. البته مشکلات و مسائل دیگر هم هست.
نکتهای که من میخواهم روی آن تأکید کنم این است که همه ما باید روی امید به آینده سرمایه گذاری کنیم. من این را ظلم بزرگی به ملت
میدانم که کسی در سایتی، روزنامه ای، رسانه ای، اجتماعی، تریبونی، هرکجا که باشد، ملت ایران را از آینده ایران، از توسعه ایران، از پیشرفت ایران خدای ناکرده مأیوس بکند. انتقاد اشکال ندارد. اگر کسی میخواهد انتقاد کند، انتقاد بکند؛ اما مأیوس کردن مردم، هرچه باشد، درست نیست.
اعتقاد من این است در این دولت ما هرچه پیشرفت کردیم در سایه امید و اعتماد مردم بوده است. ما چیز دیگری نداریم. سرمایه این دولت از روز اول امید و اعتماد مردم بود. مردم اعتماد کردند، مردم امید بستند، در کنار هم حرکت کردیم، با مشارکت هم دست به دست هم دادیم. عدهای متأسفانه به مأیوس کردن مردم، بذر یأس پاشیدن در میان مردم فکر میکنند. بذر اختلاف در میان مردم چیزی به کسی نمی دهد. اشکالی ندارد که هر وقت موقع انتخابات شد بشینیم با هم رقابت کنیم یک مقدار هم سر و صدا کنیم. موقع انتخابات، نه اینکه انتخابات تمام نشده اصلاً
نمیگذاریم فاصله بشود، بلافاصله فردا صبح برنامهریزی برای انتخابات بعدی را شروع میکنیم. حالا هر زمان انتخابات شد چند ماه مانده به انتخابات به صحنه بیاییم، اشکالی هم ندارد.
به هر حال باید انتخابات را پرشور کرد، اما ایجاد یأس و ناامیدی یک گناه بزرگ است؛ ولایتا سوا من روحالله انه لاییأس من روحالله الا الکافرون؛ از رحمت خدا، از لطف خدا نباید مأیوس بشویم. همه ما یاد اتکالمان به خدا باشد. تمسک ما به حبل متین باشد. مسیر خاندان رسالت را انتخاب بکنیم. دست به دست هم بدهیم. البته شهدا، خانواده شهدا و ایثارگران حق بزرگی بر گردن ما دارند، هرکاری هم برای آنها بکنیم در برابر کار بزرگی که آنها انجام دادند بسیار کوچک است؛ اما به حول و قوه الهی انشاءالله در این کشور شرایط امروز ما از دیروز بهتر است. دیروز از پریروز بهتر بوده است. باید روز به روز این شرایط را بهتر بکنیم. زمینه را برای فعالیت بهتر بکنیم.
الحمد الله ما دیدیم در انتخات هفتم اسفند مردم یک بار دیگر آمدند و امید را در این جامعه و کشور به اوج بردند و انشاءالله در مسیر راه باید امید مردم را بالا ببریم و شرایط را آماده بکنیم؛ با کمک هم، با مشارکت هم، با امنیتی که خدا به ما داده است، با وحدتی که بین قوا امروز بحمدالله وجود دارد، با رهبری فرهیختهای که خداوند به ما داده است، همه انشاءالله دست به دست هم بدهیم و بتوانیم ایرانی آباد و کرمانشاهی آباد به حول و قوه الهی بسازیم.
والسلام علیکم و رحمة الله و برکاته