حضور شکوهمند مردم در انتخابات نشانه اعتماد مردم به مجریان کشور در انتخابات و رقابت سلام/ وجود حاکمیت واحد ملی علیرغم صداهای متنوع و گوناگون در کشور/ «آری»های مردم در انتخابات/ «نه»های مردم در انتخابات/ پرهیز از تنشافزایی و تشنجزایی در عرصه بینالملل/ دوران وفور درآمدهای نفتی، دوران لجام گسیخته کالاهای وارداتی/ رفع تحریم و گشایش دروازههای بسته جهان به روی ایران، اولین اقدام دولت/ ورود مداوم شرکتها و مقامات کشورهای جهان به ایران/ تصاحب سهم ایران در نفت و میعانات گازی توسط برخی کشورها به دلیل تحریم/ رونق اقتصادی و اشتغال جوانان، مهمترین هدف دولت و ملت/ ضرورت پرهیز جناحها از حواشی و مسائل دست دوم و سوم/ لزوم تنشزدایی در عرصه داخلی/ رویکرد مساوی و منصفانه دولت به همه اقوام و لهجهها و ... در ایران/ عبور کشور از یک پیچ دشوار تاریخی/ وجود ثبات و امنیت در ایران، علیرغم بیثباتی، ناامنی، کشتار، افراطیگری و قومگرایی منطقه/ آذربایجان غربی نماد همزیستی مسالمت آمیز اقوام و پیروان ادیان/ عزم و اهتمام دولت برای تبدیل آذربایجان به پایانه اصلی صادرات کشور به کشورهای منطقه/ اختصاص 100 میلیارد تومان برای صادرات در استان آذربایجان غربی/ استعدادها و قابلیتهای آذربایجان غربی برای صادرات محصولات باغی و کشاورزی/ برنامههای دولت برای توسعه کشاورزی استان آذربایجان غربی/ وعده احیای دریاچه ارومیه در سفرهای انتخابات سال 92/ احیای دریاچه ارومیه، اولین مصوبه دولت یازدهم/ مسئولیت 17 دستگاه اجرایی کشور برای احیای دریاچه ارومیه/ گفتگو با یکی از جوانان ارومیهای درباره دریاچه ارومیه/ وضعیت دریاچه ارومیه نسبت به قبل/ افتتاح طرحها و پروژههای صنعتی- پتروشیمی/ امنیت آذربایجان غربی و ایران در سایه توسعه/ تمام اقوام و مذاهب و ادیان ایران در زیر پرچم جمهوری اسلامی/ لزوم پرهیز از اختلاف و تفرقه/
بسم الله الرحمن الرحیم
الحمدالله رب العالمین و صلی الله علی سیدنا و نبینا محمد و آله الطیبین الطاهرین و صحبه المنتجبین
سلام و درود بر مردم دلیر و مرزبانان غیور سرزمین ایران، آذربایجان عزیز. سلام بر خطه ارومیه، نگین آذربایجان. سلام بر مردان غیور و زنان شرافتمند این خطه و این سرزمین و سلام بر همه شهیدان و همه مرزبانان سرزمین عزیزمان ایران.
در سرزمین ایرانمان و به ویژه در خطههای مرزی و آذربایجان غربی همواره شاهد افتخارآفرینیهای مردم دلاور این سرزمین بودهایم؛ آذربایجان غربی که حراست از مرزهای ما با سه کشور همسایه را در طول این 37 سال به خوبی انجام داد، چه در دوران جنگ تحمیلی 8 ساله و چه امروز که منطقه ما را ناامنی فراگرفته است و ایران عزیز ما سراسر امنیت و ثبات و نشاط می باشد.
انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری
این روزها مردم عزیز و غیور ایران دو انتخابات بزرگ را همزمان پشت سر گذاشتهاند، انتخابات مجلس خبرگان رهبری و انتخابات مجلس شورای اسلامی. حضور شکوهمند مردم در این دو انتخابات و به ویژه در منطقه آذربایجان و آذربایجان غربی نشانگر اعتماد مردم به مجریان کشور در انتخابات و وجود رقابت سالم در انتخابات در سرزمین ماست.
اگر اعتماد به مجریان نباشد و اگر رقابت سالم نباشد، بیتردید انتخابات شکوهمند هم نخواهد بود. مردم ما به طور متوسط 62 درصد در کشور و 66 درصد در آذربایجان غربی پای صندوق انتخابات آمدند. این بدان معناست که کشور و مردم ما گر چه یکصدایی را نمیپسندند و صداهای متنوع و گوناگون در این کشور است، اما در عین حال حاکمیت واحد ملی، سراسر کشور ما را فراگرفته است.
بنابراین مردم عزیز سرزمین ما در این انتخابات شکوهمند "آری"هایی گفتند و "نه"هایی اعلام کردند. شبیه انتخابات سال 1392 آری مردم ما در این انتخابات به این بود که مردم خواهان بهبود معیشتند. آری مردم در این انتخابات به این بود که خواهان هم صدایی و وحدت مسئولین برای توسعه و رونق اقتصادی این سرزمین هستند. آری مردم به این بود که در این سرزمین دنبال فرهنگ و هویت اسلامی و فرهنگ و هویت ملی هستند.
"نه" مردم به خشونت و به افراطیگری بود. نه مردم به این بود که در این سرزمین خواهان رشد و ترقی هستیم و نه شعارهای بیمحابایی که رابطه مردم را با جهانیان با شکاف مواجه کند. این هنر نیست که به گونهای عمل کنیم که دشمنان و رقبا را علیه خود متحد کرده و شرایطی را به وجود آوریم که حتی کشورهایی که به طور سنتی سالها با ما سابقه دوستی داشتند در شورای امنیت سازمان ملل در کنار خصم ما امریکا دست به تحریم ملت ایران بزنند.
دنیای سیاست عرصه امتیازدادن نیست، عرصه امتیاز گرفتن و شرایط مناسب برای مردم، کار و اشتغال و حرکت مردم به سمت تعالی می باشد.
چرا کاری کنیم که مردم ما از حقوق مسلم خودشان محروم بمانند؟ چرا در استانی مثل آذربایجان غربی با این همه عظمت و شکوه و همسایگیاش با سه کشور برزگ عراق، ترکیه و جمهوری آذربایجان، که دروازه ایران به اروپا و غرب است، جوانان تحصیل کرده دانشگاهی ما از پسر و دختر باید نگران کار و اشتغال باشند؟ چرا در دورانی که وفور درآمد نفتی بود که نفت بشکهای 147 دلار فروخته می شد، سالی بیش از 80 میلیارد دلار صرف کالای وارداتی در کشور شد؟ برای مردم اشتغال درست نشد، راه رونق اقتصادی برای کشور فراهم نشد.
مردم ما در این مقطع تاریخی به فکر آناند که راه و مسیر برای صادرات کالاهای ایرانی به کشورهای همسایه و کشورهای جهان گشوده شود. اولین قدمی که دولت یازدهم برداشت این بود که دروازههایی که دشمن روی ملت ایران بسته بود و راه صادرات و رونق اقتصادی را با تحریم سد کرده بود، با برداشتن تحریم راه برای فعالیت مردم گشوده شود. این قدم به حول و قوه الهی برداشته شده است. ما امروز دارای شرایطی هستیم که میبینید شرکتها و کشورهای مختلف به طور مداوم در رفت و آمد با کشور عزیز ایران هستند. در همین ماههای اولیه برداشته شدن تحریم شاهد اولین قدمهای سرمایهگذاری در کشور عزیزمان ایران هستیم.
برای اینکه قدمهای لازم را برای حرکت اقتصادی در این کشور برداریم، گرچه نیازمند زمان هستیم، اما در عین حال در همین قدمهای اولیه، میبینید که در سالهای گذشته کشورهای دیگری سهم ما را از نفت و میعانات گازی در دنیا گرفته بودند و ما را تحریم کرده بودند، اما امروز قدم به قدم در حال حرکت به سمت شرایط قبل از تحریم هستیم. ما به حول و قوه الهی امسال دارای رشد اقتصادی مناسب خواهیم بود.
شما اگر در این کشور به فکر اشتغال جوانان به عنوان مهمترین هدف دولت و ملت هستید و اگر در انتخابات مجلس شورای اسلامی با رایتان به نمایندگان خواستید که ملت و دولت، دولت و مجلس و قوای سه گانه دست به دست هم بدهیم برای اینکه اهداف مردم و اهداف ملی را به ثمر بنشانیم، امروز روزی نیست که به مسائل حاشیهای بپردازیم. مردم ما نمیخواهند این جناح یا آن جناح به مسائل دست دوم و سوم بپردازند.
مسئلة اول کشور ما رونق اقتصادی و اشتغال جوانان است. اگر میخواهیم جوانان عزیز ما در مسیر اشتغال و کشور ما در مسیر رونق و تحول قرار گیرد، اول باید تنش زدایی داخلی داشته باشیم. برای مسائلی نه چندان مهم رو در روی هم نایستیم و کنار هم باشیم و دست به دست هم بدهیم. منسجم باشیم.
برای ما ترک زبان، کرد زبان، عرب زبان، بلوچ و ترکمن یکی هستند. همه اقوام ایرانی را باید با چشم واحد و به صورت مساوی مثل برادر در کنار هم ببینیم. دولت یازدهم اجازه نخواهد داد در یک کشور اسلامی که همه ایرانی و برادر هستیم فرقی بین ترک و کرد گذاشته شود. فارس زبان و ترک زبان و کرد زبان، همه ما شاخههای یک درخت تنومند به نام ایران اسلامی هستیم.
اکنون در یک نقطه حساس تاریخی قرار گرفتهایم. امروز توانستهایم از پیچ تاریخی توطئههایی که در سالهای گذشته صهیونیسم و استکبار علیه ما طراحی کرده بود و به خاطر بیتدبیری کشور را در چاله و چاه تحریم انداخته بودند، پیچ تاریخی به حول و قوه الهی عبور کنیم. امروز شما شاهد هستید و میبینید در این کشور به حول و قوه الهی به بهترین صورت امنیت و ثبات برقرار است، در شرایطی که همه اطراف ما را ناامنی، کشتار، اختلافات، افراطیگری و قومگرایی فراگرفته است.
اینجا ایران، سرزمین وحدت و برادری میان همه اقوام است. آذربایجان و به ویژه آذربایجان غربی همواره سمبل همزیستی مسالمتآمیز بین مسلمان و غیرمسلمان، شیعه و سنی و اقوام مختلف بوده و امروز بهتر از روزهای گذشته است.
استان بزرگ آذربایجان غربی با 967 کیلومتر مرز مشترک با کشورهای عزیز همسایه ترکیه، عراق و جمهوری آذربایجان باید پایانه اصلی صادرات کشور به کشورهای منطقه باشد. من در اینجا اعلام میکنم دولت یازدهم متعهد است که روز به روز روابط مرزی و مرزهای آذربایجان غربی را از بازرگان و پل دشت و ...، در همه مرزها رونق اقتصادی را به پا کند.
به حول و قوه الهی در اینجا برای صادرات و به ویژه صادرات محصولات کشاورزی تشویقهای لازم را اتخاذ خواهیم کرد. صندوق توسعه ملی 100 میلیارد تومان با کارمزد 10 درصد برای صادرات در این استان اختصاص داده است.
این استان دارای یک میلیون هکتار اراضی قابل کشت با بارندگی متناسب بالای 300 میلی متر و چهار میلیارد متر مکعب تنظیمی پشت سدها، استعداد فراوان برای صادرات انواع محصولات باغی و کشاورزی به کشورهای منطقه دارد و خواهد داشت. محصولات زراعی و باغی این استان با شش میلیون و 300 هزار تن به معنای یک استعداد و قابلیت بزرگ برای احیای کشاورزی و همچنین صنعت در این استان است و خواهد بود.
در این سفر اعلام میکنم که برای توسعه کشاورزی و برنامههای اجرایی مهار آب و فعالیتهای پای سد و ایستگاههای پمپاژ در استان برای سالهای 1395و 1396 انشاءالله در بخش کشاورزی و آبیاری 580 میلیارد تومان اختصاص خواهیم داد.
طرحهایی که در زمینه کشاورزی در سالهای 1395 و 1396 اجرا خواهد شد 12 هزار اشتغال مستقیم و هزاران اشتغال غیرمستقیم به وجود خواهد آورد و 200 هزار تن تولید انواع محصولات کشاورزی را افزایش خواهد داد و تا پایان همین امسال 15 هزار هکتار از اراضی آبی و مستعد کشاورزی این استان به سیستمهای نوین و مدرن آبیاری تجهیز خواهد شد.آن روز که قبل از انتخابات 24 خرداد سال 1392 من به شهر زیبای ارومیه سفر کردم، در آن روز با شکوه شما مردم از خادم آیندهتان استقبال کردید و امروز در خیابانهای ارومیه با استقبال شکوهمند مرا شرمسار محبت خود کردید. تمام این مدت حدود یک ساعت و نیم که مسیر فرودگاه را تا این ورزشگاه طی کردم سراسر محبت و مهر و میهماننوازی مردم آذربایجان غربی بود.
آن روز قبل از انتخابات من در شهر ارومیه به شما وعده دادم و گفتم اگر به عنوان رئیس جمهور انتخاب شوم، اولین مصوبه دولت یازدهم مربوط به احیای دریاچه ارومیه خواهد بود. مردم عزیز آذربایجان غربی، من به وعدهام وفا کردم و در اولین جلسه دولت یازدهم بحث دریاچه ارومیه و احیای این دریاچه را مطرح کردم و ساعتی قبل که با هواپیما از بالای دریاچه ارومیه عبور کردم وضعیت این نگین آذربایجان غربی را مشاهده کردم. اگر شرایط سالهای قبل ادامه پیدا میکرد، اگر در این سه سال برنامههای مدون این دولت برای این دریاچه اجرا نمیشد، و وضع سالهای قبل ادامه پیدا میکرد، امروز سطح آب دریاچه ارومیه میبایست 120 سانتیمتر دیگر کاهش پیدا میکرد. ما در شرایط بحران در دریاچه ارومیه و بحران برای محیط زیست این استان و استانهای همجوار و مجموعاً برای 14 میلیون نفر از جمعیت ایران قرار میگرفتیم.
همه تلاش بر این است که قدم به قدم این دریاچه را احیاء کنیم. امروز که شرایط تثبیت را اجرا کردیم، امروز که ده سانتی متر بالاتر از سال 1392 است، قدم به قدم احیای این دریاچه را به حول و قوه الهی دنبال خواهیم کرد.17دستگاه اجرایی کشور مسئول احیای دریاچه ارومیه هستند. دانشگاهیان، دستگاههای دولتی، سازمانهای مردم نهاد، کشاورزان، صنایع، مردم شهر و روستا همه کمک کردند و دست به دست هم دادند تا امروز به این باور برسیم که دریاچه ارومیه احیاء و آباد خواهد شد.
آن روز که به ارومیه آمدم جوانی به من گفت اگر به داد دریاچه ارومیه نرسید ما میخواهیم در دست نوشتههایمان برای فرزندان و نوههایمان بنویسیم که روزگاری در اینجا آب بود، اسمش دریاچه ارومیه بود. امروز من به آن جوان عزیز اعلام میکنم دیگر باید برای نسل آینده بنویسید دریاچه احیاء شده؛ دریاچه ارومیه به دست مردم غیور آذربایجان احیاء شده است.
سطح آب دریاچه ارومیه امروز نسبت به پارسال در همین روز 46 سانتی متر افزایش پیدا کرده است و این به آن معناست که ما دریاچه را احیاء خواهیم کرد.مردم عزیز، ما همه توان خود را برای احیای ایران عزیزمان به کار خواهیم برد. بدانید ایران به همت شما مردم روز به روز آبادتر از گذشته خواهد بود.
ما در همین سفر دو طرح بزرگ صنعتی پتروشیمی را افتتاح خواهیم کرد. دهها طرح عمرانی، صنعتی و کشاورزی انشاءالله ظرف امروز و فردا افتتاح خواهد شد و شما شاهد خواهید بود. کلنگ دهها طرح دیگر نیز خورده و آغاز فعالیت آن شروع خواهد شد.
در اینجا لازم میدانم به یک نکته مهم تأکید و اشاره کنم. مسئولین آذربایجان غربی، این استان را به عنوان استان امنیتی تلقی نکنید. فکر نکنید در اینجا باید برنامه امنیتی اجرا کنید. امنیت این استان و امنیت ایران در سایه توسعه خواهد بود.
ما بحمدالله وحدت و اتحاد را در این سرزمین شاهد بودهایم و روز به روز وحدت و اتحاد بیشتر را شاهد خواهیم بود. شما مردم غیور اگر امروز امنیت دارید به خاطر نیروهای مسلح است، اگر امنیت دارید به خاطر وحدت کشور زیر سایه پرچم اسلام و ایران است، اگر امروز ثبات و امنیت دارید، زیر پرچم ولایت فقیه و رهبری معظم انقلاب است و اگر امروز وحدت و امنیت و انسجام را مشاهده میکنید، به خاطر فرهنگ بلند ملت بزرگ ایران عزیز است.
شما باید بدانید تمام اقوام ایرانی، تمام مذاهب و تمام ادیان زیر یک پرچم قرار داریم. یادتان هست در فروردین 1358 پای صندوق آرا رفتیم و 2/98 درصد به جمهوری اسلامی رأی دادیم. امروز باید زیر پرچم ایران اسلامی و نظام اسلامی، همان رقم و بلکه بیشتر باشد.
مبادا کسی به فکر تفرقه و اختلاف باشد، مبادا کسی به فکر شکاف بین مذهب شیعه و سنی باشد، مبادا کسی به فکر اختلاف بین کرد و ترک باشد، همه ما ایرانی مسلمان و فداکار برای سرزمین ایران اسلامی هستیم و خواهیم بود؛ به حول و قوه الهی. همواره سربلند و آزاد و پیروز باشید.
زنده باد مردم آذربایجان، زنده باد همه اقوام ایرانی سرزمین ایران.
والسلام علیکم و رحمه الله و برکاته