طرحها و پروژههای استان همدان/ تخصیص 847 میلیارد تومان به 42 طرح برای استان همدان/ دیدار با کارآفرینان/ دیدار با نخبگان واگذاری کارها به مردم/ برگزاری انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان/ گردشگری/ کارکرد دیپلماسی گردشگری/ همدان استانی با استعدادها و جاذبه های فراوان/ مضاعف شدن گردشگران خارجی در کشور/ اختصاص بیش از پنجاه میلیارد تومان به یازده پروژه گردشگری/ برنامههای وسیع دولت در بخش فرهنگ/ اهمیت و اولویت شرکتهای دانش بنیان/ پیشرفتهای چشمگیر در عرصه های ict، بیوتکنولوژی، نانوو.../ برجام و مسئله شروع تجاری سازی/ وارد ساختن فناوری جدید از دو کشور 1+5 مطابق برجام/ حرکت پرشتاب دولت در زمینه شرکتهای دانش بنیان و تولید و فناوریهای نو/ ایجاد تعادل بین استانها/ پروژههای نیمه تمام/ ایجاد رونق اقتصادی، جذب سرمایههای داخلی و خارجی و بهرهوری برای اشتغال بیشتر/ بالا بردن بهرهوری آب در بخش کشاورزی/ اجرای آبیاری پرفشار در شش هزار هکتار از اراضی همدان/ وضعیت مناسب همدان از حیث حرکت به سوی اشتغال/ اختصاص بودجة عمرانی بیشتر برای همدان/ وضعیت امیدوار کننده همدان از حیث سرمایه گذاری/ جاذبههای فراوان همدان برای جذب سرمایه/ افتتاح بیمارستان قلب و عروق/ کاهش هزینههای بیمار/ اهمیت مسئله سلامت
بسم الله الرحمن الرحیم
السلام علیک یا مولای یا علی بن موسی الرضا المرتضی و رحمه الله و برکاته
میلاد با سعادت حضرت ثامنالائمه مولای ما علی بن موسیالرضا که فخر ما ایرانیان است و همه ما کشور را در سایه ولایت آن امام بزرگوار میدانیم، ملت عزیز ما و همه مسلمانان جهان مبارک باشد و این روزها برای همه ما روزهای پرخیر و برکتی باشد.
از میهماننوازی مردم عزیز همدان نسبت به خادم کوچک خودشان به دلیل عشق و علاقهای که به نظام جمهوری اسلامی و این انقلاب دارند، من باید با همه وجود تشکر و سپاسگزاری کنم. همینجا باید عذرخواهی کنم از همه شهرستانهای این استان که فرصت نکردم در این سفر خدمت مردم عزیز برسم اما در عین حال وزرا، معاونین و نمایندگان دولت خدمتشان رفتهاند و نظراتشان را گرفتهاند و گزارش مختصری را من همین امشب از آنچه از شهرستانها گزارش شده بود ملاحظه کردم. البته بررسی مفصلتر را هم انشاءالله در تهران انجام خواهیم داد.
تشکر میکنم از نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه محترم، استاندار محترم، همه مسئولین و دستاندرکاران، نیروی انتظامی، نیروهای مسلح، نیروهای امنیتی، همه فرمانداران و بخشداران، نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی و تک تک خادمانی که در بخشهای مختلف به مردم خدمت میکنند و همچنین رسانههای گروهی که همواره بار سنگین اطلاعرسانی بر دوش آنهاست. مخصوصاً این هفته هم که هفته دولت است بار سنگینتری برای تشریح فعالیتهای دولت بر دوش دارند.
در این سفر در بررسیهایی که با حضور استاندار محترم، وزرای محترم، مسئولین محترم و معاونین در تهران داشتیم، مجموعه طرحهایی که بررسی کردیم به ما نشان داد که 42 طرح و پروژه دارای اولویت است. البته بخشی از این پروژهها مربوط به راه و بخشی هم مربوط به آب، سدها و فاضلاب میشود. بخشی نیز مربوط به تأسیسات دانشگاهی، بخش سلامت و بیمارستانها، گردشگری، معادن و صنایع میشود که بخشی از اینها و پروژههای مهم را در سخنرانی صبح به عرض مردم محترم و عزیز استان همدان رساندم و مفصلتر در شورای اداری، که قبل از این جلسه برگزار شد، توسط جناب آقای دکتر نوبخت، مسئول محترم سازمان مدیریت و برنامهریزی، توضیح داده شد.
برای همه این 42 طرح مختلف مجموعاً 847 میلیارد تومان مد نظر قرار گرفته است. تلاش ما این است که همه این پروژههای 42 گانهای که اعلام شده را انشاءالله در سالهای 1394 و 1395 به اتمام برسانیم و انشاءالله این چنین خواهد شد و برنامه ما بر این مبناست و عمل میشود. برخی از پروژهها پروژههای بسیار مهمی هستند؛ مثل راه آهن همدان – تهران، آزادراه همدان به ساوه که باید تکمیل شود، و البته در مراحل پایانی است.
برخی سدها و پروژه بیمارستانی طبق محاسبهای که آقای استاندار کرده بود، با مجموعه این طرحهایی که مد نظر قرار دادهایم بیش از نهصد تخت اضافه میشود. امیدوارم این سفر بتواند با اجرای این پروژهها تحولی را برای استان به وجود بیاورد.
در جمع کارآفرینان جلسه بسیار خوبی داشتیم. امیدواریم سرمایهگذاریهایی که در این استان انجام میشود هم برای اشتغال جوانهای ما بسیار مؤثر باشد، و هم برای توسعه و هم برای رفاه مردم تأثیرگذار باشد.
در جلسه نخبگان نظرات نخبگان را شنیدیم که من بر نظرات یکی از نخبگان در همان سخنرانی تأکید کردم و آن اینکه دولت باید کارها را به مردم واگذار کند. نه تنها در بخش اقتصاد، صنعت، کشاورزی و خدمات بلکه حتی در امور اجتماعی باید کارها را حتیالامکان به مردم واگذار کنیم. باید سازمانهای مردمنهاد فعال شوند و سمنها بتوانند نقش بهتری را بازی کنند، مخصوصاً امسال که سال عبور از تحریم است، سال شروع حرکت به سمت رونق اقتصادی است، سالی است که الحمدلله ملت بزرگ ما توسط دیپلماتهای عزیز و سرافراز خودشان توانستند منطق و حق خود را به کرسی بنشاسند و انشاءالله سال جاذبه بیشتر ایران برای جهانیان خواهد بود و سال جذب بیشتر برای سرمایهگذاری که امیدواریم در ماههای آینده که برنامه برجام ادامه پیدا میکند و به فرجام نهایی خواهد رسید، با شرایطی مواجه باشیم که تحریم کاملاً برطرف شود و بتوانیم کارآفرینان و سرمایه بیشتری را جذب کنیم و کشور شاهد یک نشاط و تحول بسیار مثبت باشد.
از طرفی هم سال انتخابات است، هم انتخابات مجلس هم انتخابات خبرگان. امیدواریم مردم با نشاط و شور در این انتخابات شرکت کنند و شاهد انتخابات بسیار پرشوری در کشور باشیم، همانطور که در سال 1392 مردم حماسه بزرگ آفریدند، در سال 1394 هم حماسه دیگری بیافرینند و بتوانیم به نقطهای برسیم که خواست مردم و حق مردم ماست؛ نقطهای که بتواند هم از لحاظ مادی و هم از لحاظ معنوی مردم عزیز ما را در نقطه مطلوب قرار دهد. ان شاء الله.
خبرگزاری برنا:
با سلام و عرض خیر مقدم خدمت حضرتعالی و هیئت دولت به پایتخت تاریخ و تمدن ایران زمین، استان همدان و تبریک روز همدان و هفته دولت.
آقای رئیسجمهور، علیرغم فعالیتهای جناب آقای استاندار و تلاشهایی که در بحث رونق گردشگری و ایجاد اشتغال در استان همدان داشتند اما متأسفانه باز هم استان همدان در این بخش ضعف دارد و در زمینه گردشگری و ایحاد اشتغال مشکل دارد. با توجه به سفر هیئتهای اروپایی به کشور، تأثیر این سفرها را در رونق گردشگری کشور به خصوص استان همدان چگونه ارزیابی میکنید؟
رئیسجمهور:
موضوع گردشگری در کل کشور ما بسیار اهمیت دارد. گردشگری یکی از مسیرهایی است که به سرعت میتواند اشتغال را در کشور توسعه و بیکاری را کاهش دهد، ضمن اینکه مسئله گردشگری تنها بحث مالی و اقتصادی و پولی نیست، خیلی فراتر و بالاتر است. هر گردشگری که به کشور ما میآید تبدیل میشود به یک سفیر خوب برای کشور در دنیا. مردم ما مردم بسیار خوبی هستند. تبلیغاتی علیه کشور ما در دنیا شده که بسیار ظالمانه و غیرمنصفانه بوده است. تصویر دیگری در ذهن گردشگران هست. وقتی وارد این کشور میشوند و مردم با محبت، بسیار خوب، فرهنگ دوست و جاذبههای این کشور را میبینند، چه جاذبههای تاریخی چه جاذبههای طبیعی، هریک از اینها که برمیگردند – استثنا ندیدهام که کسی بیاید و برگردد و بعد علیه ایران یا ایرانی صحبت کند - تا جایی که من خبر دارم و مطلع هستم همه آنها تبدیل میشوند به یک مبلغ خوب برای کشور ما. اساساً تمدنها، افکار و نظرات وقتی کنار هم قرار میگیرند، ما هم از آنها استفاده میکنیم. به هر حال نکات مثبتی در زندگی آنها وجود دارد، نکات مثبت فراوانی در زندگی مردم ایران هست، این تبادل فرهنگ میتواند بسیار تأثیرگذار باشد. بنابراین، گردشگری در سراسر کشور بسیار مهم است.
برخی از استانهای ما جاذبه ویژه دارند، البته بیشتر فارس و شیراز و اصفهان زبانزد و معروفاند ولی استانهای فراوان در ایران داریم که جاذبههای بسیار زیادی دارند. یکی از استانهای پرجاذبه همدان است. همدان هم آثار تاریخی دارد به خاطر اینکه جزو اولین تمدنها در این سرزمین است و مادها هزاران سال پیش در اینجا حکمرانی میکردند، کتیبهها و آثارشان باقی مانده است. به غیر از آثار تاریخی فراوان همدان، همدان بزرگان زیادی دارد که ابنسینا یکی از آنهاست و جاذبه زیادی دارد، همة دنیا میخواهند مقبره این انسان بزرگ و عرفای بزرگ اینجا مثل باباطاهر را ببینند. این استان دارای علما و عرفا و بزرگان است. به عنوان مثال سید جمالالدین اسدآبادی یکی از بزرگان این سرزمین است.
ما از این سرزمین هم رجل سیاسی داریم هم عارف هم فیلسوف هم حکیم و اینها همه جاذبه درست میکنند؛ به اضافه طبیعت استان. به طور کلی آمار ما نشان میدهد که جاذبه کشور برای گردشگری و گردشگران بسیار زیاد شده است، مخصوصاً گردشگران خارجی که رقم آنها بیش از دو برابر شده است و فکر میکنم تا پایان امسال به سه برابر هم برسد. در کل اینجا جاذبه زیارتی فراوان هم داریم؛ شیعیان میآیند، مسلمانان میآیند، خارجیها میآیند.
ما الان یازده پروژه گردشگری داریم که بنا شده از لحاظ تسهیلات بیش از پنجاه میلیارد تومان به این پروژهها کمک شود. همین امروز در جلسه توسعه، پنج افتتاح از طریق ویدئو کنفرانس داشتیم و نه پروژه آغاز به کار داشتیم – به اصطلاح کلنگ زنی – یکی از آنها یک هتل پنج ستاره بود. قبل از امروز یک هتل چهار ستاره دیگر کلنگ زده شده بود. بنابراین تلاش میشود هرچه تلاش در این زمینه بشود کم است. من در همین جا به آقای استاندار میگویم که در زمینه گردشگری بیش از این تلاش شود تا بتوانیم سرمایه را برای گردشگری جذب کنیم و اشتغال برای جوانهای استان درست کنیم.
نشریه محلی آوای الوند:
به نام خدا. عرض سلام و خیر مقدم دارم خدمت شما و هیئت همراه.
آقای رئیسجمهور سؤال من در حوزه توسعه فرهنگی است و اینکه با توجه به قرار گرفتن کشور در مسیر توسعه فرهنگی و نظر صاحبنظران و کارشناسان مبنی بر نیاز کشور به جهش فرهنگی، برنامه دولت برای جهش فرهنگی چیست؟
رئیسجمهور:
البته برنامه دولت در بخش فرهنگ برنامه وسیعی است، هم در زمینه هنر هم در زمینه دانشگاهها، هم در زمینه مراکز تحقیقاتی و هم در زمینه تحول در آموزش و پرورش که در این ایام حتماً وزرای مربوطه میآیند و توضیح میدهند.
بخشی که به نظر من در این مقطع تاریخی اهمیت بسیار دارد، شرکتهای دانش بنیان است. شرکتهای دانش بنیان هم علم را به تولید و فناوری تبدیل میکنند هم تجاریسازی میکنند هم آوازه ایران در این زمینه هستند. ما کشوری هستیم که کلاً در زمینه علم و فناوری در منطقه اول هستیم؛ از لحاظ مقالههای تحقیقاتی در دنیا هم رده ما شانزدهم است. در برخی زمینهها رده ما هفتم، نهم و دهم است.
در زمینه ict، بیوتکنولوژی، نانو، هوا فضا و هستهای پیشرفتهای بسیار خوبی داشتهایم. میدانید که در قطعنامه اخیر (2231) در واقع نه تنها برنامه هستهای و فناوری صلحآمیز هستهای ایران به رسمیت شناخته شده بلکه حتی از دنیا و کشورهای بزرگ خواسته شده که با ایران همکاری کنند و میدانید که تجاریسازی در همین برجام آغاز میشود.
یکی از مسائل مهم برجام شروع تجاریسازی است. یعنی بر مبنای برجام ما کیک زرد را از خارج وارد میکنیم و uf6 غنی شده را صادر میکنیم. طبق همین برجام، با همکاری دو کشور از 1+5 فناوری جدید به اراک میآوریم. بنابراین راجع به برجام هنوز خوب توضیح داده نشده. وقتی این قدمهای بعدی را برداریم و تمام شود، به مردم توضیح میدهیم که دیپلماتهای ما چه کار عظیمی انجام دادهاند. البته برکت این امر از ناحیه خداوند متعال است، توفیق از ناحیه خداوند متعال و هدایتهای مقام معظم رهبری و مردم است اما تلاش بسیار زیادی شده است.
در زمینه مهمی که شما گفتید ( فرهنگ)، حرکت بسیار پرشتابی که ما باید انجام دهیم در زمینه شرکتهای دانش بنیان است و تولید و فناوریهای نو. شما میدانید که امروز ارزش افزوده این دانشها اصلاً قابل مقایسه با صنعت معمولی نیست. در بخشهای دیگر هم دولت تلاش میکند و آمار و ارقام آن در همین هفته به اطلاع مردم خواهد رسید.
روزنامه نسل فردا:
بسم الله الرحمن الرحیم. عرض سلام دارم خدمتتان جناب آقای دکتر روحانی. اکثر پروژههایی که شما در سخنرانی امروز به مردم نوید دادید از جمله پروژههایی بودند که هفتاد درصد پیشرفت فیزیکی دارند. لطفا بفرمایید دولت تدبیر و امید چه برنامههایی در زمینه اشتغال پایدار، عدالت مالیاتی و همچنین توسعه متوازن استانها دارد؟
رئیسجمهور:
فکر میکنم بخشی از این سؤال را در سؤالات دیگر همکارانتان توضیح دادم. بله، در زمینه ایجاد تعادل بین استانها ما باید کار زیادی انجام دهیم، البته در همه این سفرها اینها را نسبت به پروژههایی که داریم انجام میدهیم مد نظرقرار میدهیم. اینکه گفته میشود بخشهایی از پروژهها را ما تکمیل میکنیم، حتماً اینگونه است. ما پروژه نیمه تمامی که باقی مانده است را که نمیتوانیم رها کنیم و بگوییم این را کنار گذاشته و یکی دیگر از نو شروع کنیم اما در عین حال در هر سفر اقدامات جدید و پروژههای جدید هم آغاز میشود. پروژههای بیمارستانی جدید و پروژههای صنعتی و معدنی در همین سفر تصمیمگیری شده است. برخی از پروژهها تکمیل پروژههاست و برخی دیگر پروژههای جدید است.
ما باید به اشتغال بالاتر برسیم. اشتغال بالاتر در سایه رونق اقتصادی امکانپذیر است. اشتغال بالاتر در سایه جذب سرمایه داخلی و خارجی امکانپذیر است، در سایه بهرهوری امکانپذیر است و همه اینها در حال انجام است.
در زمینه بهرهوری میدانید که در بخش آب این دولت کار بزرگی انجام داده است – البته دولتهای قبلی هم اقداماتی انجام دادند – و آن اینکه بهرهوری آب را در بخش کشاورزی بالا ببریم و این طرحهای مدرن آبیاری پرفشاری که در حال طراحی است، و امروز وزیر محترم کشاورزی اعلام کردند، امسال بیش از 27 هزار هکتار و تا این مقطع، طرح آبیاری مدرن را اجرایی و عملیاتی کردهایم. در همدان هم همانطور که اعلام کردم حدود ششهزار هکتار را اجرایی و عملیاتی میکنیم.
بنابراین، برخی از این پروژهها جدید و برخی ادامه راه و برخی نیر تکمیل است. این پروژههای عمرانی خود موجب اشتغال میشود که البته میتواند اشتغالهای دیگر را ایجاد کند و پروژههای پاییندستی داشته باشد. تلاش ما این است که انشاءالله بتوانیم معضل بیکاری و مشکلی را که در بحث اشتغال در کشور ما از جمله همدان وجود دارد حل کنیم. با توجه به آماری که آقای استاندار در شورای اداری میگفتند از لحاظ حرکت به سمت اشتغال، همدان وضعیت خوبی داشت و استان دوم بود. امیدواریم این روند ادامه پیدا کند.
روزنامه استانی سپهر غرب:
ضمن عرض سلام و خوشآمدگویی خدمت شما رئیسجمهور محترم. همدان مدتی است به کلانشهر پیوسته است اما از بودجههای ویژه کلانشهرها بهرهای نمیبرد و در عین حال به خاطر عنوان کلان شهری از بودجه ویژه شهرهای کم برخوردار هم بیبهره مانده است. به نظر میرسد حل این مشکل به حمایت ویژه شما نیازمند است تا همدان هم از اعتبارات ویژه کلانشهرها برخوردار شود. تدبیر شما در این زمینه چیست؟
رئیسجمهور:
خیلی متشکر. فکر میکنم در این سفر اقدام فوقالعادهای برای همدان، بیش از توانی که داشتیم، انجام میدهیم. انشاءالله هرچه وضع دولت بهتر شود ما کمک بیشتری خواهیم کرد. اینکه بودجه عمرانی پنجاه و چند میلیارد تومان در سال است و در این سفر 847 میلیارد برای امسال و سال آینده تصمیم گرفتیم، معنایش این است که دولت کمک خوبی به این استان کرده است و انشاءالله در آینده هم کمک بیشتری خواهد کرد.
صدا و سیمای مرکز همدان:
بسم الله الرحمن الرحیم. سلام شب به خیر. خسته نباشید جناب آقای رئیسجمهور. هفته دولت را به حضرتعالی و همه همکارانتان تبریک عرض میکنم. همدان به لحاظ ذخائر و سپردهگذاری در بانکها یکی از استانهای غنی و برتر کشور است ولی متأسفانه به لحاظ سرمایهگذاری به آن توجه نشده است. بفرمایید دولت برای هدایت سرمایهگذاران و سرمایهها به سمت تولید در استان همدان چه برنامههایی دارد؟
ما برای توسعه استان در هر استانی که میرویم جلسهای برگزار میکنیم و امروز هم در همدان این جلسه توسعه با حضور کارآفرینان، بانکها و مقامات مربوطه دولتی برای همین هدف بود و چیزی که آقای استاندار در شورای اداری اعلام کردند رقم بسیار امیدوار کنندهای بود. توافقاتی که با کارآفرینان در بخشهای مختلف انجام گرفته بسیار جالب توجه بود. امروز اجتماع بسیار خوبی از کارآفرینان در همدان انجام گرفت و بانکها هم قول دادند هزار و دویست میلیارد تومان تسهیلات در اختیار بگذارند، هم برای سرمایه در گردش هم برای تکمیل طرحها. بنابراین در مجموع فکر میکنم در این زمینه حرکت خوبی آغاز شود. اصولاً پس از پایان تحریم که در ماههای آینده شاهد آن خواهیم بود، شرایط کشور تغییر میکند و جذب سرمایه از بیرون ایران هم به حول و قوه الهی خواهیم داشت. یکی از استانهایی که پر جاذبه است و میتواند سرمایه را، چه سرمایه ایرانیهای خارج از کشور چه ایرانیهای داخل یا خارجیها، جذب کند، همدان است و این کارهای زیربنایی هم که انجام میگیرد بسیار برای سرمایهگذاری مؤثر خواهد بود؛ یعنی وقتی آزادراهی تکمیل میشود و همدان را به مرکز متصل میکند یا راهآهنی تکمیل میشود یا ما میتوانیم بر مشکلات آب فائق بیاییم یا هتلسازی شود، همه برای جذب سرمایه و کارآفرین بسیار موثر است. انشاءالله امیدواریم شاهد شرایط بسیار بهتری در همدان باشیم.
در پایان میخواهم این نکته را هم بگویم که امروز یک بیمارستان تخصصی که بخش خصوصی آن را ایجاد کرده توسط دولت تجهیز شده است. بیمارستان قلب و عروق که افتتاح شد بسیار با اهمیت است که همه خیرین ما هم در این استان هم در استانهای دیگر از این الگو تبعیت کنند و انشاءالله شاهد کار خیرین در امر سلامت و سایر بخشها باشیم و بتوانیم طرح تحول سلامت را به جد دنبال و پیگیری کنیم.
آنجا هم در مصاحبهای که با شما داشتم اعلام کردم وزیر محترم بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: در این بیمارستان با طرح تحول سلامت، خدای ناکرده اگر کسی محتاج باشد به جراحی باز قلب، قبلاً میبایست چهل میلیون تومان میداد و امروز هشتصد هزار تومان باید پرداخت کند. این قدم بسیار مهمی است. انشاءالله این را باید ادامه دهیم که لااقل یکی از نگرانیهای مردم است. مسئله سلامت بسیار مهم است و میدانید در سال گذشته شش میلیون نفر با طرح سلامت به بیمارستانها مراجعه کرده و درمان شدهاند. این بسیار مهم است و ما ده میلیون نفر را تحت پوشش بیمه قرار دادهایم. انشاءالله امیدوارم در امر سلامت هم شاهد ادامه این تحول و آثار مثبت آن باشیم.
خیلی متشکر و ممنون از شما رسانهها و از مردم بسیار خوب و شریف استان همدان.
و السلام علیکم و رحمه الله برکاته