نقش مهم جوانان در حماسه29اردیبهشت/ انتخاب مردم بین دو تفکر، نه دو شخص/ ضرورت ایجاد فضا و زمینه برای فعالیت جوانان/ اهداف روزه و رمضان/ روزه و صبر/ ضرورت بالا بردن آستانه تحمل در جامعه/ ماه رمضان، ماه آموزش تحملها/ آینده متعلق به نسل جوان/ استفاده دولت دوازدهم از فکر و اندیشه جوانان/ جذب دوهزار نخبه از جوانان در دستگاههای دولتی/ ضرورت حضور زنان در عرصههای مختلف
بسم الله الرحمن الرحیم
الحمدلله رب العالمین و صلی الله علی سیدنا و نبینا محمد و آله الطاهرین و صحبه المنتجبین
یکی از امتیازات ماه مبارک رمضان همین است که زمان سخن گفتن تا اذان مغرب است و بنابراین، زمان ما بسیار کوتاه خواهد بود.
در اینجا جمعی است که ما از جوانان و دانشجویان عزیز و دیدگاه های آنها استفاده می کنیم. جامعۀ جوان ما سازندۀ حماسۀ 29 اردیبهشت بود. اگر ما بگوییم جوانان ما بودند که آن شور و نشاط واقعی را در انتخابات آفریدند و نتیجۀ انتخابات را هم به همان سان که میخواستند، رقم زدند [سخن به گزاف نگفتهایم] و امروز همه باید در کنار هم به دنبال ساختن اهداف آن انتخابات باشیم.
ما برای چه پای صندوق آراء آمدیم؟ چرا در انتخابات مهم 29 اردیبهشت شرکت کردیم؟ همان طور که من بارها تأکید کردهام، انتخابات بین دو نفر یا یک نفر بین چند نفر نبود. در واقع انتخابات بین دو نوع تفکر بود و مردم ما یک نوع تفکر را ترجیح دادند و این مبنایی برای چهار سال پیش روی دولت دوازدهم و مسیر آینده کشور است.
یکی از نکاتی که مورد تأکید این تفکر بود ، اینکه در دنیای رقابت امروز در سطح منطقه و جهان، نسل جوان ما بتواند فضایی داشته باشد که در آن فضا نوآوریها را به جامعۀ خود و نیز به منطقه و جهان عرضه کند.
ما در رقابتهایی که امروز در سطح دنیا داریم، چگونه میتوانیم پیشرفته باشیم؟ چگونه میتوانیم همان اهداف چهارگانه آزادی، امنیت، آرامش و پیشرفت را به دست بیاوریم؟ دانشگاهها، شرکتهای دانش بنیان و نسل جوان ما باید با همۀ توان برای ساختن آزادی، امنیت، آرامش و پیشرفت قدمهای استوار خود را بردارد. برای این کار دولت باید زمینه و فضا را آماده کند و نسل جوان ما باید وارد فعالیت بشود.
همه تلاش ما برای این بوده و در دولت دوازدهم برای این خواهد بود که نسل جوان ما بتواند از فرصت پیش روی خود برای ساختن ایران مطلوب استفاده کند. ما راه دیگری نداریم.
ماه رمضان برای این است که به ما بگوید و بیاموزد چگونه باید مقاومت و تحمل و صبر کنیم تا به اهداف مطلوب مان دست پیدا کنیم.
ماه رمضان برای این است که به ما یاد بدهد چگونه مقاومت و صبر کنیم. در برابر خواستههای مختلف شخصی چگونه منافع عمومی و منافع بلندمدت را ترجیح بدهیم.
یکی از اسامی روزه صبر است؛ استعینوا بالصبر و الصلاه. نام روزه پایداری، مقاومت، صبر و ایستادگی است. اگر ما میخواهیم که کشورمان پیشرفت کند، باید تحملمان را بالا ببریم. باید آستانۀ تحمل جامعه ما بالا برود. باید همدیگر را به رسمیت بشناسیم.
چرا مشکلات قومیت، جنسیت یا تفکرات سیاسی در جامعه داریم؟ برای اینکه عدهای هستند که نمیتوانند آستانۀ تحمل خودشان را بالا ببرند. ما باید آستانۀ تحمل خود را بالا ببریم و باید افکار دیگران را به رسمیت بشناسیم.
اینکه ما فکر کنیم آن چیزی که ما میاندیشیدیم درست است و آنچه دیگران میاندیشند یا میگویند، نادرست است، به معنای آن است که ما در زمینۀ اندیشه و تفکر صبر نداریم و تحمل نمیکنیم.
ماه رمضان ماه آموزش تحملهاست. اگر ما همدیگر را تحمل کنیم، آن وقت در جامعه ما به خوبی افکار و اندیشههای مختلف را تحمل می-کنیم و کشورمان را برای آیندۀ بهتر میسازیم.
با شرایطی که امروز منطقه ما و جهان دارد و با مشکلاتی که ما در داخل کشور داریم، نسل جوان ماست که باید با همۀ قدرت به صحنه بیاید. آینده به شما تعلق دارد. همۀ آنهایی که امروز مسئولین این کشور هستند، دهه های پایانی زندگی شان طی میشود و شما جوان ها هستید که دهههای آینده و سه چهار دهه آینده و حتی پنج دهه آینده در اختیار شماست و باید زمینه پیشرفت نسل جوان مان را فراهم بکنیم.
یکی از اهداف بزرگ ما در دولت دوازدهم این خواهد بود که از نسل جوان مان و از فکر و اندیشه آنها بهتر بهره برداری و استفاده کنیم.
تفکر آموزشی گذشته، تفکر بر مبنای صنعت، سیاست و اندیشههای گذشته نمیتواند در دنیای رقابتی امروز ما را در منطقه و جهان پیشتاز قرار بدهد. ما باید افکار نسل جوان مان را بپذیریم و قبول کنیم و به رسمیت بشناسیم، و بر مبنای تفکر نسل جوان ما که آینده از آن آنهاست، آینده کشور را طراحی و برنامه ریزی کنیم.
تصمیم ما بر این است که در دولت دوازدهم در مشاورتها، دستیاری ها و وزارتخانههای مختلف از نسل جوان استفاده کنیم. ما در دولت تصویب کردیم که دو هزار نفر جوان نخبه را در وزارتخانهها و دستگاه های مختلف جذب کنیم که آینده از آن آنها باشد و آنها بتوانند کشور را بسازند و همچنین برای زنان فرهیخته جامعه ما.
همین الان که در دفتر کارم آخرین کارتابلها را مطالعه میکردم دیدم که رئیس سازمان برنامه و بودجه برای سه خانم فرهیخته برای سه مسئولیت مهم حکم زده است.
ما باید زمینه را برای حضور بانوانمان در بخشهای مختلف کشور آماده کنیم. انشاءالله آنچه وعده با شما در انتخابات بوده است، در مقام عمل خودم و همۀ یارانم با همۀ توان برای اجرای آنها کوشش خواهیم کرد.
والسلام علیکم و رحمه الله و برکاته