بررسیها
نگاهی اجمالی به ابعاد امنیت غذایی کشور
وقتی که غذا هست...
ایران با عنایت به شاخصهای مختلف بعد موجودی (نخستین بعد از ابعاد چهارگانه امنیت غذایی) به لحاظ تأمین فیزیکی غذا، در وضعیت نسبتاً مناسبی قرار دارد. مهمترین تأکید این بعد، بر موجودی غذا استوار است و ایران در نگاه اول تقریباً توانسته سطح قابل قبولی از غذا را برای مردمش تأمین کند.
در ابتدای هفته جاری دولت اعلام کرد که مدارس در مناطق کمخطر کشور از 27 اردیبهشتماه بازگشایی خواهند شد. شاید این تصمیم کمی عجیب به نظر رسد چرا که ستاد کرونا از ابتدا اعلام کرده بود که مدارس و دانشگاهها آخرین مکانهایی هستند که بازگشایی خواهند شد. جامعه پزشکی به این تصمیم خوشبین نیست و برخی از مردم به خاطر نگرانیهای ناشی از بیماری آمادگی روانی لازم برای فرستادن دانشآموزان خود به مدرسه را ندارند. اما بهرغم این مخالفتها موافقان بازگشایی مدارس استدلالهای در خور توجهی در تأیید موضع خود دارند.
فایننشیال تایمز منتشر کرد:
معضل بازگشایی مدارس
مسأله بازگشایی مدارس، یکی از بزرگترین و پیچیدهترین تصمیماتی است که دولتها بهموازات کاهش تعطیلیها با آن مواجه شدهاند.
عراق، کانون سیاستگذاری تهاجمی ترکیه!
الگوی جرج بوش برای سیاستهای تنشآفرین اردوغان
یکی از برجستهترین سیاستگذاران تنشآفرین و خطرساز در نظام جهانی طی یک دهه اخیر را میتوان دولت رجب طیب اردوغان در ترکیه دانست که بیتوجه به عبرتهای موجود در سیاستگذاریهای پیشین، همچنان در حال طراحی و اجرای سیاستهای تنشزا در سیاست خارجی خود به منظور کنترل و سرکوب تحولات داخلی ترکیه است.
رویکرد تقابلی در آسیای شرقی و دریای شرق و جنوبی چین، میتواند به تغییر میدان جاذبه منازعات جهانی از خلیج فارس به دریای چین منجر شود.
پاندمی ویروس کرونا و تاثیرات آن از تحولاتی است که میتواند آینده نظام بینالملل و به تبع آن نظام منطقهای غرب آسیا را دستخوش تحول و دگرگونی قرار دهد و باعث ایجاد دیدگاههای متفاوتی شده که هر کدام تصویری از آینده این نظام نشان میدهند. در این نوشتار هدف تحلیل و ارائه تصویری از آینده نظام منطقهای غرب آسیا با توجه به تاثیرات پاندمی ویروس کرونا است.
دگرگونی آموزش در عصر اینترنت (بخش اول)
ضرورت حمایت از مدرسه و پشتیبانی از حرفۀ معلمی در دوران یادگیری دیجیتال
این مطلب ترجمه بخشی از گزارش «بازاندیشی آموزش» منتشرشده توسط یونسکو، 2015 است.
متن حاصل با رویکرد پسنگری در مسائل نظام سلامت ایران در تلاش است تا مواردی از نقاط ضعف موجود در بدنه سلامت را واکاوی نماید.
نقض کنوانسیون مارپل و نقض قاعده عبور بیضرر
دلایل حقوقی توقیف نفتکش کره جنوبی توسط ایران
سؤال مطرح اینجاست که توقیف تانکر کره جنوبی توسط ایران بر چه مبنا و دلایلی صورت گرفته است. برای پاسخ به این سؤال به قوانین مربوطه به حقوق بینالملل دریاها ازجمله کنوانسیون مارپل در خصوص جلوگیری از آلودگی ناشی از کشتیها و نیز قاعده نقض عبور بیضرر در تنگههای بینالمللی اشاره مینماییم.
سؤال مطرح کنونی اینجاست که ترور دانشمند هستهای ایران از منظر قواعد حقوق بینالملل چه وضعیت و ابعادی دارد و پیگرد حقوقی این ترور در دو حوزه داخلی و بینالمللی به چه صورت میتواند باشد؟