سؤال مطرح اینجاست که توقیف تانکر کره جنوبی توسط ایران بر چه مبنا و دلایلی صورت گرفته است. برای پاسخ به این سؤال به قوانین مربوطه به حقوق بینالملل دریاها ازجمله کنوانسیون مارپل در خصوص جلوگیری از آلودگی ناشی از کشتیها و نیز قاعده نقض عبور بیضرر در تنگههای بینالمللی اشاره مینماییم.
سؤال مطرح کنونی اینجاست که ترور دانشمند هستهای ایران از منظر قواعد حقوق بینالملل چه وضعیت و ابعادی دارد و پیگرد حقوقی این ترور در دو حوزه داخلی و بینالمللی به چه صورت میتواند باشد؟
نگارنده دو سناریو خوشبینانه و بدبینانه را از میان راهبردهای احتمالی پیش روی جو بایدن استخراج کرده است. ابتدا در بخش ابتدایی به تحلیل سناریوی خوشبینانه که همانا بازگشت آمریکا به توافقنامه برجام و لغو تحریمهای ایران بدون پیششرط است، اشاره و در بخش بعدی به تحلیل سناریوی بدبینانه که اشاراتی بر پیششرط گذاریهای آمریکا برای لغو تحریمها داشته، میپردازیم.
سؤالی که اکنون در ارتباط با حادثه رخداده در تأسیسات هستهای نطنز ایران مطرح گردیده این است که حقوق بینالملل در خصوص تأسیسات هستهای کشورها و تأمین امنیت این تأسیسات چه میگوید و در این میان تهدیدات به حمله و خرابکاری در تأسیسات هستهای ایران از منظر قواعد حقوق بینالملل چه وضعیتی دارد و در مقابل ایران چه اقداماتی را میتواند نسبت به انجام عملیات خرابکارانه در تأسیسات هستهای خود داشته باشد.
لغو غیرقانونی قرارداد حق پخش به بهانه تحریم های آمریکا
کنفدراسیون فوتبال آسیا و آژانس تجاری آن، از کدامین تحریمهای بینالمللی علیه ایران سخن میگوید و اگر منظور تحریمهای ایالاتمتحده آمریکا است، تبعیت کنفدراسیون آسیا و آژانس تجاری این کنفدراسیون از این تحریمها چه مبنای حقوقی دارد و یا بهعبارتدیگر این اقدام به لحاظ حقوق بینالملل ورزش چه وضعیتی داشته و در مقابل چه راهکاری حقوقی بینالمللی را میتوان در این خصوص اتخاذ نمود.
یادداشت پیش رو، باهدف ارزیابی کارکرد سازوکار پیشنهادی اینستکس از زمان شکلگیری تاکنون، به موضوع وقتکشی و بدعهدی اروپا در قبال تعهدات اینستکس به ایران میپردازد.