امیر ناظمی عضو هیات علمی مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور و مدیر گروه آیندهاندیشی این مرکز است. وی دانشآموخته سیاستگذاری فناوری در مقطع دکتری و مدیریت فناوری در کارشناسی ارشد و مهندسی مکانیک در کارشناسی است. عضویت در هیات مدیره انجمن مدیریت فناوری ایران، اندیشگاه آتینگار و هیات مدیره انجمن آیندهنگری ایران را دارد. وی عضو گروه واژهگزینی فرهنگستان زبان فارسی و عضو وابسته فرهنگستان علوم کشور نیز میباشد
موضوعات سیاستی در سالهای اخیر، با سرعتی زیاد، بدل به موضوعات سیاستی شدهاند و این امر بهطور معمول امکان تحلیل و بررسی کارشناسانۀ آنها را کاهش میدهد. سلسلهسخنرانیهایی که در هفتههای گذشته به نقطة اوج خود رسید، موضوع سیاست زبان و سیاستگذاری در این حیطه را به موضوعی قابلتوجه تبدیل کرده است؛ امری که میتواند فرصت طرح موضوع را افزایش دهد. در این نوشتار، ابتدا موضوع سیاست زبان طرح شده است و سپس پیشنهادهایی در این خصوص ارائه شده است.
دومین قسمت از برنامه «جعبه سیاه» با هدف طرح مسائل سیاستی به زبان تصویر و بیانی ملموس منتشر میشود. در این قسمت دکتر امیر ناظمی استادیار مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور به موضوع تعرض فیسبوک به حریم خصوصی کاربران و از دست رفتن اعتماد مردم به این سرزمین مجازی میپردازد.
اولین قسمت از برنامه «جعبه سیاه» با هدف طرح مسائل سیاستی به زبان تصویر و بیانی ملموس منتشر میشود. در این قسمت دکتر امیر ناظمی استادیار مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور به موضوع نقش فرهنگ در حرکت جوامع به سوی موفقیت یا شکست میپردازد.
دکتر امیرناظمی (عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور) و مرضیه شاوردی (دانشجوی دکترای سیاستگذاری علم و فناوریِ دانشگاه علم و صنعت ایران) در مقالهای به موضوع سیاستگذاری نوآوری در کشور چین پرداختند.
مروری بر سناریوهای سیاست خارجی ترامپ در قبال ایران
در این نوشتار به صورت خلاصه ۵ سناریوی مختلف از آیندة رفتار ترامپ در قبال ایران پرداخته میشود. این سناریوها بیش از آنکه در خصوص راهبردهای آینده ترامپ در قبال ایران باشد، در مورد تفسیرها و احتمالاتی از راهبرد ناآگاهانه یا منتشرنشده ترامپ است.
امروز تنها رقابت بر سر نفت یا آب نیست؛ رقابت بر سر استعدادها هم هست. آب را میشود با سدها حفظ کرد، اما استعدادها نه پشت سدها میمانند و نه مانند نفت قابل دفن در چاهها هستند.